Engellilerin yaşamın her alanında aktif rol almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) hazırlanacak vatandaşlar için e-KPSS kursu açtı. Orta öğretim, ön lisans ve lisans mezunu engellilerin ücretsiz yaralanacağı e-KPSS hazırlık kursu 6 ay sürecek. Sümerpark Ortak Yaşam Alanında açılan sınıfta öğrencilere, genel yetenek, genel kültür, deneme sınavları, rehberlik ve motivasyon desteği veriliyor. 164 engellinin kayıt yaptırarak yararlandığı kursta, öğrencilere e-KPSS konu anlatımlı kitap ve soru bankası kitap desteği de veriliyor.

Eskişehir’de resim yarışması: Çocuklardan yaratıcı robotik tasarımlar
Eskişehir’de resim yarışması: Çocuklardan yaratıcı robotik tasarımlar
İçeriği Görüntüle

Çalışmaya ilişkin konuşan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Emin Baran, kursun hafta için her gün devam edeceğini kaydetti. Kursun 6 ay süreceğini belirten Baran, şunları söyledi:

’’Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşların istihdam haklarına erişimlerini kolaylaştırmak ve desteklemek amacıyla e-KPSS Kursu açtık. Belediyemizin ve halk eğitim personelinin görevlendirdiği eğitmenlerle kursumuz hafta içi her gün devam ediyor. 6 ay sürecek kursumuza 164 engelli vatandaşlarımız başvurdu. Kursumuz 4 engel grubuna yönelik 3 branşta açıldı. Orta öğretim, ön lisans ve lisans mezunlarına yönelik açılan kursumuz nisan ayına kadar sürecek."

Kaynak: İHA