Tezgah fiyatlarından ne pazarcı memnun ne de vatandaş. Pazarın şampiyonu 250 TL ile dolmalık biber oldu. Geçen hafta 80 TL olan domates 100 TL'ye, çarliston biber 80 TL'den 200 TL'ye, taze fasulye 200 TL'ye, ata domates ise 120’den 200 TL marul 20 ila 30 bandından 50 TL seviyelerine yükseldi.

Artan fiyatlardan ne vatandaş ne de esnaf memnun. Esnaflar satamıyoruz vatandaş ise alamıyoruz diyor.

İdris Çeviren: Vatandaşında esnafında alım gücü her geçen gün azalıyor. Maliyetler çok yüksek. Akaryakıt fiyatları düşerse bizde vatandaşta rahatlar. Savaş nedeniyle İran’daki meyve sebze alımı durdu. Türkiye’de de bu durum fiyatlara yansıdı.

Yusuf Çiftçi: 61 TL’den 78 TL’ye çıkan akaryakıt fiyatları maliyet fiyatlarına etkiliyor. Geçen hafta 70 – 80 TL bandında olan domates şuan 100 TL’ye tezgahlarda yerini alıyor. Haldeki fiyatı ise 75 lira. Haliyle zamlardan etkileniyor.

İsa Yamaç: Ben Mihalgazi üreticiyim geçen sene yazın 10 liraya biber satarken bugün 200 tl’ye satıyorum. Savaş hem bizi hem vatandaşı çok etkiledi.

Yusuf Teke: Vatandaşın alım gücü iyice düştü biberin kilosu 200-300 lira tane ile alıyorlar fiyatı duyunca geri bırakıyorlar. İnsanlar zor durumda bizde satarken zorlanıyoruz. Her şey çok pahalı.
-----------------------------------------------------------





