Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü’nde yürütülen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca "Üreten Şehirler Programı" kapsamında finanse edilen, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle ARİNKOM TTO ve Games United işbirliğinde "Oyun ve Animasyon Geliştirme Merkezi Projesi" çerçevesinde düzenlenen Oyun Geliştirme Yarışması’na katılan 14 üniversiteden 100 öğrenci final heyecanı yaşadı.

TOGG’un yeni modeli T10F çalışmaları sürüyor TOGG’un yeni modeli T10F çalışmaları sürüyor

48 saatlik sürede geliştirdikleri oyunları jürinin beğenisine sunan 100 öğrenciye katılım belgesi verildi. Jürinin değerlendirmesinin ardından Kasanın Bekçileri takımı 1’inci, Disco Ekibi 2’nci ve Ghost Game 3’üncü oldu. Dereceye giren ekiplerin üyeleri büyük mutluluk yaşadı.

“Birbirimizden yardım almaktan çekinmedik”

Yarışmada mücadele veren Grafik Tasarım Son Sınıf öğrencisi Sedanur Baklacı, “Burada genel olarak 48 saat içerisinde bir oyun geliştirme süreci var. Süre içerisinde tasarım, yazılım ve mekanik kısımlarını ekip olarak çözüyoruz ve ortaya oynanabilir bir oyun çıkartmaya çalışıyoruz. Yorucuydu ama şöyle, 48 saatin nasıl geçtiğini anlamadık çünkü burada vakit çok eğlenceli geçiyor. Hem tasarım aşaması hem de yazılım aşamasında arkadaşlarla ve diğer ekiplerle birlikte etkileşimde olmak keyifliydi. Bilgisayar oyunu tasarlıyoruz. Genel olarak macera diyebileceğimiz karakter üzerinden görevlerin tamamlandığı bir oyun. Çok iyi oyunlar da gördük. Kimisinin hikâye açısından kimisinin de grafik açısından güçlü yanları vardı. Ama yine de birbirimizden yardım almaktan çekinmedik. Kimi zaman başka ekipler gelip bizden yardım aldı kimi zaman biz birilerinden izin aldık. Bu şekilde farklı farklı kolektif oyunlar ortaya çıkardık” diyerek görüşlerini aktardı.

Editör: Sakarya Gazetesi