Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasında Hemşirelik Uygulamaları İş Birliği Protokolü imzalandı. İmza töreni, Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Öğrenciler Uygulamalı Eğitim Alacak

Protokol kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin, “Hemşirelik Uygulamaları” dersi çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda mesleki uygulama eğitimleri alması planlanıyor.

İş birliğiyle öğrencilerin mesleki uygulama becerilerinin geliştirilmesi, kuruluşlarda sunulan sağlık, bakım ve sosyal hizmetlerin desteklenmesi ve üniversite ile kamu kurumları arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor. Uygulama faaliyetlerinin üniversitenin ilgili akademik birimleri ile kuruluş yönetimi koordinasyonunda yürütüleceği belirtildi.

A W660269 03“İki Kurum İçin de Çok Kıymetli”

Programda konuşan Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, üniversite ile kamu kurumları arasındaki iş birliklerinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

Eskişehir'in o mahallesine kreş müjdesi
Eskişehir'in o mahallesine kreş müjdesi
İçeriği Görüntüle

“Bu iş birliği için Sayın Rektörümüze ve üniversitemize teşekkür ediyorum. Az önce İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile de bir protokol imzaladık. Şimdi ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile üniversitemiz arasında önemli bir iş birliğini hayata geçiriyoruz. Bu protokol ile hem kurum personelimizin gelişimine katkı sağlanacak hem de üniversitemizin öğrencileri kuruluşlarımızda uygulamalı eğitim alma imkânı bulacaktır. Bu tür çalışmaların iki kurum için de çok kıymetli olduğuna inanıyorum.”

Kaynak: İHA