Gazetecilerle bir araya gelen Küpeli, “eçmişte olduğu gibi bugün de Eskişehir yerel basını oldukça güçlü. Yerel basınımızın son yıllarda yazılı ve görsel medyanın yanında internet ve sosyal medya gibi alanlarda önemli gelişmeler göstererek daha başarılı noktaya geldiğini görmekten gurur duyuyoruz” dedi.

POS cihazları Maliye'nin radarında POS cihazları Maliye'nin radarında

2050 yılı

Konuşmasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Küpeli yatırımlara da değindi. Küpeli, “Aslında çözemediğimiz bir tane sorunumuz kaldı. Aşağı yukarı 12 milyon metrekare civarında bir alan var. Büyük bir kısmı kamu arazisi. Onu da EOSB bünyesine katarsak sanıyorum Eskişehir'in 2050 yılına kadarlık büyümeyle ilgili genişlemeyle ilgili sorunlarını da çözmüş olacağız” cümlelerini kullandı.

Daha teknolojik

Eskişehir’in kalkınması adına ikinci güç olarak katkı sağlamaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Başkan Küpeli, “Türkiye'deki en yüksek katma değerli ürün ihracatı yapan şehirlerdeniz. Payımız yüzde 15 civarında. Bunun yüzde 20’li seviyelere çıkartılması yönünde çalışmalar yapıyoruz. Yani yükte ağır ürünler yerine artık daha fazla teknolojik ürünler ve daha kaliteli ürünler ile ihracatımızı da şekillendirmek istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Editör: Sakarya Gazetesi