"Bölge halkı yıllardır okul talep ediyor. Ancak İl Milli Eğitim Müdürü, TÜİK verilerine dayanarak burada okula gerek olmadığını söylüyor. Oysa biz, 7 mahalle ve çevresinde yaşayan yaklaşık 10 bin kişinin çocuklarını hangi verilere göre yok saydıklarını merak ediyoruz” diyen Yer, kapatılan okulların ardından çocukların uzak okullara yönlendirildiğini ve sınıf mevcutlarının ciddi şekilde arttığını söyledi.
Yükü kaldıramıyor
Velilerin yaşadığı zorluklara da değinen Yer, “Yunusemre İlkokulu’na ulaşmak için çocuklarımız yoğun trafik içinden geçmek zorunda kalıyor. Kurtuluş İlkokulu dolmuş, Cengiz Topel zaten kendi yoğunluğunu taşıyor. Okul öncesi eğitim ise bölgede neredeyse hiç yok. Ortaokula giden çocuklar için servis ücretleri 1850 TL'den başlıyor. Aileler bu yükü kaldıramıyor” ifadelerini kullandı.
Yer, “Bu şehir bizim. Turan ve Malhatun ilkokulları yeniden açılırsa sorun büyük ölçüde çözülür. Ancak ne yazık ki siyasi irade suskun, bürokrasi ise ilgisiz. Duyan, gören yok” şeklinde konuştu.