Malzemeler:

Hamur İçin:

1-3 su bardağı un
2-1 adet yumurta
3-Su

İç Harcı İçin:

1-1 su bardağı dövülmüş badem
2-1 su bardağı dövülmüş ceviz
3-1 su bardağı toz şeker

Kızartmak İçin:

1-3 su bardağı sıvıyağ

Şerbet İçin:

1-1300 gr toz şeker
2-1 litre su

Hazırlanış:

1-Un, su ve yumurta ile orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur ve 15-20 dakika dinlendirilir.

2-Dinlenen hamur bezelere ayrılır. Bezeler nişasta ile açılır.

3-Açılan her yufka, üstüne iç malzemeden eşit şekilde serpildikten sonra oklavaya sarılır.

4-Büzerek oklavadan çıkarılır.

5-Dilimlere kesilir ve dilimler, kızgın yağda kızartılır.

6-Tatlının hamuru hazırlanırken, şerbet için toz şeker ve su kaynatılır. Kıvamını alınca soğumaya bırakılır.

Güvenli ev sahibi olmanın yolları... Ev alırken nelere dikkat edilmeli?
Güvenli ev sahibi olmanın yolları... Ev alırken nelere dikkat edilmeli?
İçeriği Görüntüle

7-Kızarmış samsılar, soğuyan şerbetle buluşturulur.

8-Şerbeti iyice çekmesi için bir süre bekletilir.

9-Sıcak ya da soğuk olarak servis edilebilir.

Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi