Kütahya, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Uşak illerinden bursiyerlerin katılımıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirildi.

Kış uykusuna hazırlanan iki ayı görüntülendi
Kış uykusuna hazırlanan iki ayı görüntülendi
İçeriği Görüntüle

Programda konuşan Vali Vekili Harun Kazez, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; vatan uğrunda ölen varsa vatandır” sözleriyle şehitliklerin ve milli mücadelenin önemine vurgu yaptı.

A W542497 07Etkinlik kapsamında, Kütahya Milli Parklar Alan Kılavuzu Recep Cenik eşliğinde Zafer Anıtı, Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı, Dumlupınar Şehitliği ve Dumlupınar Diorama Müzesi ziyaret edildi. Ardından düzenlenen piknik programında katılımcılar, dostluk ve muhabbet ortamında bir araya geldi. Şehitlik ziyaretinin ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve tüm şehitlerle vakıf kurucuları için dualar edildi.

Etkinlik boyunca çocuklara ve ailelere çeşitli ikramlarda bulunuldu, Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde yüz boyama ve oyunlarla minikler keyifli anlar yaşadı.

Programa; Kütahya Vali Yardımcısı Harun Kazez, Şaphane Kaymakamı Muhammed Sefa Çelik, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya İl Müftü Vekili Tahsin Ekin ve Dumlupınar Merkez Camii İmam Hatibi Nurullah Yumak katıldı.

Kaynak: İHA