Dünya Haberleri

dünya haberleri ve güncel dünya gelişmeleri, dünya ile ilgili tüm video, dünya fotoğrafları ve dünya haberleri Sakarya Gazetesi: Eskişehir Haber - Son Dakika Eskişehir Haberleri sitemizde


Gündem

Sakarya Gazetesi olarak Eskişehir'de vatandaşlara dünyanın hangi ülkelerini görmek istersiniz diye sorduk.

Sağlık

Kalp hastalıklarının dünyada en çok ölüm olan hastalıkların başında geldiğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kurtuluş Özdemir, kalp rahatsızlığı...

Teknoloji

Dünyada ilk kez gerçekleştirilen yapay zeka güzellik yarışmasında 3 modele toplam 20 bin dolarlık ödül dağıtılacak.

Dünya

İngiltere başta olmak üzere Ürdün, Irak, Pakistan, Tunus’ta binlerce kişi Filistin’e destek için yürürken, “Soykırımı durdurun” çağrısı yaptı.

Dünya

Birleşmiş Milletler Çevre Programı tarafından yayınlanan rapora göre 2022 yılında günde en az 1 milyar öğün israf edildi.

Dünya

Dünyanın sayılı eserleri arasında gösterilen ve mimar Antoni Gaudi'nin şaheseri olarak görülen ‘La Sagrada Familia’da sona yaklaşılıyor.

Yurttan

Dünya Ormancılık günü ve Orman Haftasında doğanın akciğeri olan ağaçlar dikilerek ilk can suları ile buluştu.

Dünya

Dünyada sismik hareketlerin en yoğun olduğu Pasifik Ateş Çemberi'nde yer alan Endonezya'da art arda iki şiddetli deprem yaşandı. Depremler sonrası...

Yurttan

Bursa’da 21 Mart Dünya Ormancılık Günü çerçevesinde Ahmetbey Mahallesi ağaçlandırma sahasına bin adet kızılçam fidanı dikildi.

Yurttan

Dünya Uyku Günü'nde kış uykusundan uyanan ayılar önce güreşip ardından banyo keyfi yapıyor.

Genel

İstanbul, 2023 yılında "Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Şehirleri" listesinde 20 milyon 200 bin ziyaretçiyle ilk sırada yer aldı.

Politika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Şubat doğum günü dolayısıyla kendisini arayan liderlerle telefon görüşmesi yaptı.

Dünya

İran'ın Kerman eyaletinde 30 yaşındaki bir genç, aile içi sorunlar nedeniyle kadın ve çocukların da aralarında olduğu 12 akrabasını silahla...

Teknoloji

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibi, Dragon kapsülüyle Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) önceki gün ayrılmıştı.

Genel

Dünya genelinde su kaynaklarının azaldığını dile getiren uzmanlar, bilinçli su kullanımı kültürünün, sürdürülebilirlik için önemli olduğunu belirtti.

Ekonomi

Karar, dünya genelinde önemli bir dönemeç olarak değerlendiriliyor. Onaylanan 11 spot Bitcoin ETF başvurusu arasında, finans dünyasının devleri arasında yer...

Spor

Haftalarca Erzurum’da hazırlandığı Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonası'nda Bosna-Hersekli rakibi Edin Puhalo'yu yenerek altın kemerin sahibi olan Fırat Arslan, vefa...

Genel

Dünya, zengin kültürel mirası, tarihi zenginlikleri ve doğal güzellikleri ile dolup taşan bir yer

Dünya

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Tüm silahlı aktörler sağlık hizmetlerini aktif olarak korumakla yükümlüdür” ifadelerini kullandı.

Genel

Bu garip gerçeklerin ortaya çıkardığı şey, Dünya’nın doğal kaynaklarının korunması için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğidir.

Genel

Dünya nüfusu, Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre, 1999 yılında 6 milyara, 2011 yılında 7 milyara ve 2022 yılında 8 milyara ulaşmıştır.

Genel

Dünya Hayvanları Koruma Günü, 1931 yılında İtalya'da bir hayvan hakları konferansında kabul edildi. 4 Ekim tarihi neden seçildi ?

Kültür Sanat

7. Uluslararası “Han'da Dostluk ve Sanat Sempozyumu” düzenlenen görkemli törenle tamamlandı. Sempozyumda dünyanın dört bir yanından gelen sanatçılarla birlikte Han...