DSÖ Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze Şeridi’ndeki son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, “Bombardıman ve kuşatma altındaki Gazze'deki sivillerin sağlık ve refahından da ciddi endişe duyuyorum. Hem Gazze'de hem de İsrail'de sağlık hizmetlerine yönelik, her iki tarafta da sağlık çalışanlarının ve hastaların ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırıları kınıyorum. Uluslararası insancıl hukuk uyarınca, tüm silahlı aktörler sağlık hizmetlerini aktif olarak korumakla yükümlüdür” dedi.

Mezuniyet dönüşü facia yaşandı: 11 ölü 53 yaralı Mezuniyet dönüşü facia yaşandı: 11 ölü 53 yaralı

Gazze Şeridi’ndeki Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi'ne düzenlenen saldırıya değinen Ghebreyesus, “Al Ahli Arab (Baptist) Hastanesi'nin bombalanması ve bunun sebep olduğu korkunç can kaybı, sorumlusu kim olursa olsun, uluslararası insancıl hukukun ve insan haklarının ihlalidir. Hastane, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail ordusunun tahliye emriyle karşı karşıya kalan 20 hastaneden biriydi” dedi.

"Kamyonlarımız yüklendi ve yola çıkmaya hazır"

Hava saldırılarına ve kendi güvenliklerine yönelik risklere rağmen Gazze'deki DSÖ ekibinin 2 bin hastanın bakımına yetecek tıbbi malzeme ulaştırdığının ifade eden Ghebreyesus, “Geçen hafta Kahire'de, Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze'ye tıbbi malzeme teslimatını kolaylaştırmayı kabul eden Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile görüştüm. Cumartesi günü DSÖ, Dubai'deki lojistik merkezimizden Mısır'a bir uçak dolusu malzeme teslim etti ve önümüzdeki hafta boyunca 40 metrik ton malzeme içeren dört uçuş daha gerçekleştirilecek” dedi.
Ghebreyesus, "Kamyonlarımız yüklendi ve yola çıkmaya hazır" ifadelerini kullanarak, yardımların yarın teslim edilmesinin umduğunu belirtti.

Editör: Sakarya Gazetesi