Her yıl geleneksel olarak Eskişehir’in Han ilçesinde düzenlenen “Han'da Dostluk ve Sanat Sempozyumu” çok özel görüntülere sahne oldu. 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Han Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen sempozyuma Türkiye başta olmak üzere aralarında Güney Kore,  Romanya, Azerbaycan, Lübnan, Polonya, Rusya, İran, Fransa, Hindistan, Ürdün, Türkmenistan, Pakistan, Gürcistan gibi birçok ülkeden 35 sanatçı katıldı.

Öğrenci alımı durdurulan bölümden anlamlı sergi! Öğrenci alımı durdurulan bölümden anlamlı sergi!

İlçenin tanıtımı

Sempozyumda sanatçılar ilçeyi, duygularını ve dünyayı anlattıkları resimlerle birbirinden özel eserler ortaya çıkarırken, Büyükşehir Belediyesi ESMEK eğitmenlerince ilçedeki çocuklar için çeşitli atölyeler düzenlendi. İlçe halkının büyük ilgi gösterdiği sempozyum sürecinde Han’ın ve Eskişehir’in de tanıtımına büyük katkı sunuldu.

HAN (21)

Renkli gösteriler

Küratörlüğünü Seran Tepeoğlu’nun yaptığı Dostluk ve Sanat Sempozyumunun kapanış töreni Han Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Geleneksel dans gösterileri ile renklenen törende Tepebaşı Belediyesi Eko Şov Ritim Grubu konseri de büyük alkış aldı.  Tören, sanatçılarla birlikte kesilen pastanın ardından sempozyum anısına oluşturulan madalya takdimi ile sona erdi. 

Editör: Sakarya Gazetesi