CUMHURBAŞKANLIĞI KARARIYLA ATANDI
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde yeni rektör dönemi başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 33344 sayılı Resmi Gazete’de yer alan 2026/259 sayılı kararla Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Böylece uzun yıllardır üniversitenin farklı akademik ve idari kademelerinde görev yapan Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, ESOGÜ’nün yeni rektörü oldu.
AKADEMİK KARİYERİNİ ESOGÜ’DE SÜRDÜRDÜ
1975 yılında Eskişehir’de doğan Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, ilk, orta ve lise eğitimini Eskişehir’de tamamladı. 1996 yılında Osmangazi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun olan Gümüşsoy, 1998 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı. Doktora eğitimini ise 2006 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalı’nda tamamladı.
1997-2002 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışan Gümüşsoy, 2007 yılında yeniden ESOGÜ Tarih Bölümü’ndeki görevine döndü. 2009 yılında Yardımcı Doçent, 2016 yılında Doçent, 2021 yılında ise Profesör kadrosuna atandı.
DEKANLIK VE REKTÖR YARDIMCILIĞI YAPTI
Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, akademik kariyerinin yanı sıra üniversitede çok sayıda idari görev de üstlendi. 2010-2012 ve 2018-2020 yılları arasında Bölüm Başkan Yardımcılığı, 2016 ve 2020 yıllarında Dekan Yardımcılığı yaptı. Fakülte Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Yunus Emre Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyeliği, Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı görevlerinde bulundu.
6 Ekim 2022’de İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı olan Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, 8 Ocak 2024’te Rektör Yardımcılığına, 14 Şubat 2024’te ise Hukuk Fakültesi Dekan Vekilliğine getirildi. Üniversitelerarası Kurul’da üniversite temsilcisi olarak da görev yapan Gümüşsoy’un Yakınçağ Osmanlı Sosyal Tarihi, Balkan Tarihi ve Eskişehir Tarihi alanlarında ulusal ve uluslararası çalışmaları bulunuyor.





