Tepebaşı ve Mihalgazi İlçeleri, Alpagut, Atalan ve Tekeciler Mahalleleri Mevkiinde Eti Bakır A.Ş. tarafından yapılması planlanan Alpagut-Atalan Altın-Gümüş Madeni Ocağı ve Cevher Zenginleştirme Tesisi Hazır Beton Tesisi projesi ile ilgili başlatılmış olan ÇED süreci, ÇED yönetmeliğin 5. maddesinin ikinci fıkrasının b bendi kapsamında sonlandırıldı.

Zehir havuzuna mahkeme engeli Zehir havuzuna mahkeme engeli

Büyükerşen'den paylaşım

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Büyükerşen paylaşımında şu ifadelere yer verdi, "Şehrimizin havasına, suyuna, toprağına ve tüm güzelliklerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Çünkü her zaman dediğimiz gibi Eskişehir Kıymetlidir. Tepebaşı ve Mihalgazi'de bir çok mahallemizi tehdit eden altın-gümüş madeni arama faaliyetiyle ilgili ÇED süreci sonlandırıldı. Bu süreçte tepkisini net bir şekilde belli eden muhtarlarımıza, bölge halkına, baromuza, sivil toplum kuruluşlarına ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum"

Ahmet Ataç: Gözün aydın Eskişehir

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da bir paylaşım yaptı. Ataç, "Gözün aydın Eskişehir. Tepebaşı ve Mihalgazi'de ormanlarımızı, toprağımızı, havamızı tehdit eden altın-gümüş madeni arama faaliyetiyle ilgili ÇED süreci sonlandırıldı. Kazanan doğa, kazanan şehrimiz oldu. Sağlıklı bir gelecek için mücadelemize devam edeceğiz çünkü Eskişehir Kıymetlidir" ifadelerini kullandı. 

Editör: Sakarya Gazetesi