Espark Alışveriş Merkezi’nde Ramazan Bayramı tatilinin sonuna kadar ziyaretçilerini ağırlayacak olan ‘Düşler Atölyesi’, çocukların hayal güçlerini, ailelerinin ise psikolog semineri ile çocuk gelişimi konusunda kendilerini geliştirebileceği bir nokta olarak hizmet veriyor.

Rektör Özcan uluslararası konferansa katıldı Rektör Özcan uluslararası konferansa katıldı

A W179868 05

Açıldığı ilk günden yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlik alanı, renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu. Çocuklar ‘Ejderha Kanatlarım’, ‘Unicorn Atölyesi’ ve ‘Ejderha Şapkam’ isimli etkinliklerle bayram sevincini katlarken, aileleri de çocuk gelişimi konusundaki eksikliklerini tamamladı.

Berra

“Çocukların kendilerini geliştirebilecekleri bir atölye sistemi var”

14 Nisan’a kadar yaklaşık 630 çocuğun katılabileceği etkinlik hakkında bilgi veren Berra Sözeri Abbas, “Gerçekleştirmiş olduğumuz ‘Düşler Atölyesi’ etkinliği Espark AVM bünyesinde yapılıyor. Burada çocukların kendilerini geliştirebilecekleri bir atölye sistemi var. Sanatsal üretim yaparlarken aynı zamanda eğlenceli vakit geçirerek hayal güçlerini güçlendirebilecek etkinlikler yapıyoruz. Bu atölyeler 4-11 yaş okul çağı çocukları için düzenleniyor. Tamamen hayal güçlerini beslemeyi hedefliyoruz. Aslında burada kendi masallarını oluşturuyorlar diyebilirim. Burada aileler için psikolog eşliğinde seminerler düzenleniyor. Her atölye esnasında çocuklar üretirken aileler de biraz bilgileniyor. Genelde tablet ve telefon kullanımı ile oyun oynarken nasıl şeyler yapmak ve nasıl etkinlikler seçmek gerektiği hakkında konuşuluyor. Etkinliğimiz 14 Nisan'a kadar devam edecek. Her gün 3 oturum oluyor. İlk atölyede çocuklar kendi ejderha kanatlarını tasarlıyorlar. İkinci atölyede unicorn ya da at portresi yapıyorlar. Üçüncü atölyede de yine ejderha şapkası yapıyorlar. Kendilerine bir kostüm hazırlıyorlar da diyebiliriz. Her gün 90 çocuk için burada oluyoruz. Atölye başına 30 çocuk kontenjanı var” dedi.
 

Kaynak: İHA