Haciz tartışması büyüdü
Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Odası’nda seçim sonrası yaşanan gerilim yeni bir boyut kazandı. Oda Başkanı Cem Ünal, eski yönetimin girişimleri sonucu odaya ait hizmet aracına ihtiyati haciz uygulandığını belirterek, durumun doğrudan esnafı mağdur ettiğini söyledi. Ünal, yaşananların artık sadece oda içi bir mesele olmaktan çıktığını ve kamuoyunun gündemine taşındığını ifade etti.
Müfettiş talebi yapıldı
Ünal, önceki dönem başkanı Muhammed Ahmetcan Günay döneminde alınan hizmet binası nedeniyle odanın ciddi bir borç yükü altına girdiğini öne sürdü. Bu süreçte izlenen yöntemlerin incelenmesi için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Ünal, Ticaret Bakanlığı’ndan müfettiş talep edildiğini açıkladı.
“Esnafa zarar veriliyor”
Haciz işleminin yalnızca yönetime değil, doğrudan esnafa zarar verdiğini vurgulayan Ünal, “Odanın malı şahsi değil, esnafındır. Bu tür uygulamalar esnafın emeğine zarar verir” dedi. Ünal, yaşananların yeni yönetimi yıpratma ve itibarsızlaştırma amacı taşıdığını savundu.
Hukuki süreç başlatıldı
Odanın avukatı Tuba Yüceer ise sürece ilişkin yaptığı açıklamada, mazbatanın alınmasının hemen ardından hukuki baskıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Yüceer, hesaplarda usulsüzlük şüphesi nedeniyle savcılığa başvurduklarını ve Ticaret Bakanlığı tarafından müfettiş görevlendirildiğini ifade etti.
Tazminat davası açılacak
Avukat Yüceer, ihtiyati haciz kararına itiraz ettiklerini belirterek, haksız haciz nedeniyle tazminat davası açacaklarını açıkladı. Sürecin hem hukuki hem de idari açıdan takip edileceği belirtilirken, gözler yapılacak incelemelere çevrildi.




