Osmangazi Ortaokulu binası deprem riskiyle bir yıl önce boşaltılmıştı. Öğrencilerin Osmangazi İlkokuluna taşınmasıyla ikili eğitim başladı. Karanlıkta okula giden ve okuldan çıkan öğrencilerin teneffüs zamanları da kısıtlandı. Sınava hazırlık etüdlerinin ve teneffüslerin kısıtlanması, öğrencilerin gelişimini olumsuz etkiledi.

Korkarak geliyorlar 

Osmangazi ilk ve ortaokulu öğrencileri ve velilerinin de katılımıyla boşaltılan okulun önünde basın toplantısı düzenlendi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan okul öğretmenlerinden Seçkin Mercan, ‘’İkili öğretime geçilmesiyle öğrenciler sabahçı ve öğlenci olarak ikiye ayrıldı. Sabah 07.15’de okula gelen ortaokul öğrencileri gün aymadan karanlıkta okula geliyor. Öğrenciler bu saate okula korkarak geliyorlar’’ dedi.

Bilnet Eskişehir Okulları'nda renkli bilim şenliği Bilnet Eskişehir Okulları'nda renkli bilim şenliği

Tenefüsler yetmiyor 

İkili eğitim dolayısıyla teneffüslerin kısaltıldığını da belirten Mercan, ‘’Öğrencilerimizin sosyal ve fiziksel aktivitelerini kısıtlıyoruz. Bu onların gelişimine olumsuz etki ediyor. Ortaokul öğrencilerimizin bir an evvel eski okullarına geri kavuşması ve her iki okulun öğrencileri teneffüslerini yeteri kadar yapabilmesi gerekiyor’’ cümlelerini kullandı.

Çözüm bekleniyor 

Yaklaşık bir yıldır okulun inşaatında bir ilerleme yaşanmadığını aktaran Mercan, tapu değişikliğinin gerçekleşmesi ve ihaleye açılmasını beklediklerini söyledı, Belediyenin ve Valinin konuyla ilgilenmesi ve hızlıca çözüme ulaştırması gerektiğini ifade eden Mercan, Osmangazi Ortaokulu öğrencileri, eski okullarını özlediklerini ve en kısada sürede okullarına geri dönmek istediklerini

Kaynak: Haber Merkezi