Eskişehir, kültür-sanat, parklar ve mekanlar anlamında zengin bir şehirdir. Şehre her yıl binlerce turist ve gezgin gelerek şehirden memnun ayrılır. Şehri süsleyen onlarca müze, büyük parkları çevreleyen porsuk çayı ve kendine has yiyecekleri bulunur.

Sazova

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı

Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içesinde; 1200 kişi kapasiteli tiyatro yapısı bulunur. Masal Şatosu, Kalyon Gemisi, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzayevi, Hayvanat Bahçesi ve Eti Su Altı Dünyası görülmeye değer mekanlardır.

Yılmaz

Yılmaz Büyükerşen Bal Mumu Heykeller Müzesi

Yılmaz Büyükerşen’in elinden çıkan bal mumu heykelleri tarihten önemli insanları bizlerle buluşturuyor. Ünüyle veya başarılarıyla dünyaya ve ülkemize yön vermiş insanları hatırlamak ve yakından tanımak fırsatına erişiyoruz.

 Kanlı-1

Meteoroloji'den bazı bölgelere önemli uyarı! Meteoroloji'den bazı bölgelere önemli uyarı!

Kanlıkavak Parkı

Kanlıkavak Parkı, Kırmızıtoprak mahallesinde bulunuyor. Porsuk çayıyla süslenen park özellikle bahar ve kış aylarında eşsiz manzaralar sunuyor. Ağaçlarıyla esen rüzgarı ve hayvanlarıyla sakinleşmek isteyenlerin durağı oluyor.

 Omm-1

Odunpazarı Modern Müze (OMM)

Odunpazarı Modern Müze, Türkiye’den ve dünyadan modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği bir buluşma noktası ve eserler belirli zaman aralığında değişiyor.
Eskişehir’in tarihi Odunpazarı evlerinin arasında yer alan OMM binası, dünyaca ünlü mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates (KKAA) tarafından tasarlandı; kendisi de Eskişehirli olan mimar ve koleksiyoner Erol Tabanca tarafından hayata geçirildi.

 Odunpazarı-5

Odunpazarı Evleri

Odunpazarı Evleri, şehrin merkezinde yer alır. Geleneksel Türk Anadolu mimarisini yansıtan ve günümüze kadar koruyan evler, Evliya Çelebi’nin Seyahatname’sinde de övgüyle bahsedilir. Civarında; lüle taşı ve el işi objeleri yer alır.

 Adalar-1

 Adalar

Adalar, şehrin eğlence ve gezme mekanı olarak tanınır. Kafeler ve restoranalar bulunur. Adalar mekanı; 1960’lı yıllarda yazlık sinemalar, 1970’lerde yerini gazinoya, 1980’lerde ise yerini lunaparka bırakmıştı. Daha sonrasında bugün bilinen haline dönüştü. Adalar bölgesinde, gondollara binerek kayık gezisi yaparak porsuk çayında gezebilirsiniz.

Kentpark-2 

Kentpark

Kentpark, Otogor ile Gökmeydan arasında 300 bin metrekare arasında bulunuyor. Kentpark’ın, Porsuk çayına bakan kısmında, Türkiye’nin ilk yapay plajı yapıldı. Gerçek plaj kumu kullanılan yapay plajda, biri çocuklara özel 2 tane havuz bulunuyor.

 Çibörek-2

Çibörek - Boza

Çibörek, Eskişehir ile özdeşleşmiş bir yemektir. Eskişehir’i gezenlerin yemeden ayrılmaması gereken, lezzetli börek, hamurun içine kıyma koyularak sonrasında yağa atılıp kızartılarak yapılır. Meşhur yerlerinden yenilen çibörek ve boza şehrin en ünlü yiyeceklerindendir.

Kaynak: Haber Merkezi