Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, usta fotoğraf sanatçısı Ali Öz’ün “Fotoğrafın Dansı / Dansın Fotoğrafı” adlı sergisi kapılarını açtı. 1979 yılında başladığı fotoğraf yolculuğunda 25 yılı aşkın süredir İstanbul’un dans ve bale sahnesini belgeleyen sanatçı, sahnedeki büyüyü karelerine taşıdı.
Dünya Sahnesinden Seçkin Kareler
Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Sanat Galerisi’nde açılan sergide; Moskova Klasik Devlet Balesi, Béjart Ballet Lausanne, Bolşoy Tiyatrosu, Çin Ulusal Devlet Balesi ve Kiev Balesi gibi dünyaca ünlü toplulukların sahnelerinden kareler yer alıyor. Ayrıca İstanbul Devlet Opera ve Balesi ile çağdaş dansın önemli isimleri Zeynep Tanbay ve Beyhan Murphy’nin performanslarından seçilmiş yaklaşık 60 fotoğraf sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
“Eskişehir’e Çok Yakıştı”
Serginin açılışında konuşan sanatçı Ali Öz, uzun yılların birikimi olan bu çalışmanın Eskişehir’de sergilenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Eskişehir gerçek anlamda bir kültür ve sanat şehri. Eserlerimin burada sanatseverlerle buluşmasına imkân sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ayşe Ünlüce’ye içten teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal ise konuşmasında belediyenin sanatın ve sanatçının yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak, Ayşe Ünlüce’nin selamlarını iletti ve sanatçıya başarı dileklerini sundu.
Görsel Bir Şölen
Sahnedeki hareketi, ışığı ve duyguyu anlık kesitlerle yakalayan eserler; dansın zarafetini ve dinamizmini fotoğraf sanatıyla buluşturarak izleyicilere görsel bir şölen sunuyor. Sergi, 3 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.



