Ağaçları, nadide bitki türleri kuruyan Bakımsız kalan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ziyaretçileri, gördükleri manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşarken üzüntü duyduklarını ifade ettiler.
Vişnelik mahallesinde bulunan Atatürk Stadyumu, yıllar boyunca Eskişehirspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yaptı. Stadyumun eskimesi sebebiyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile yapılan anlaşmalar sonucunda, Sazova Mahallesinde yeni stadyumun temelleri 2013 yılında atıldı. Yeni Atatürk Stadyumu'nun 2016 yılında hizmete girmesiyle birlikte Vişnelik mahallesindeki stadyum, atıl duruma düştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, 2018 yılında yıkılan eski stadyumun yerine planlanan Millet Bahçesi'nin yapımına başlandı.

A W532491 05

Yeşillik bir alandı

Eskişehir Recep Tayyip Millet Bahçesi'nin açılışı 2020 yılında gerçekleştirildi. Toplam proje alanı 52 bin 392 metrekare, toplam inşaat alanı 16 bin 221 metrekare, toplam peyzaj alanı 40 bin 227 metrekare ve çim alanı 20 bin 5 metre kare olan bahçeye 160 bin bitki ve 878 ağaç yerleştirildi. Yürüyüş ve bisiklet yolları, basketbol sahası, fitness, oturma, çocuk oyun ve açık etkinlik alanlarının bulunduğu Millet Bahçesi, süs havuzuyla beraber Eskişehir halkının güzel vakit geçirebileceği bir yer olarak öne çıktı. Park alanın altında 15 bin 324 metrekarelik alana yapılan, 24'ü engelli olmak üzere toplam 459 araç kapasiteli otopark ise kent trafiğini rahatlattı.

A W532491 08

Bakımsızlık sebebiyle ilk yapıldığı güzel halinden eser kalmadı


Etkileyici görselliği ile dikkat çeken Eskişehir Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, bakımsızlık sebebiyle zaman içerisinde yıprandı. Türk Dünyası Vakfı'nın sorumluluğunda olan Millet Bahçesi'nde çimlerin ve ağaçların kuruması, yabani otların çıkması ve boş bırakılan süs havuzu kötü görüntü oluşturdu. Kimliği bilinmeyen şahısların kullanılamaz hale getirdiği tenis masası da onarılmazken, tuvaletlerin hijyenik hale getirilmemesi gibi sorunlar çözümsüz kaldı.

A W532491 04

Eskişehir'de alt yapı çalışmaları sonrası toz sorunu
Eskişehir'de alt yapı çalışmaları sonrası toz sorunu
İçeriği Görüntüle

Zaman zaman bazı adli olaylara da sahne olan bahçe, özellikle gece saatlerinde güvenlik endişesi uyandırıyor.

A W532491 10

Başka illerden gelen vatandaşlar, bu kadar bakımsız kalan bir Millet Bahçesi'ni ilk defa gördüklerini, üzüldüklerini söyledi.

Muhabir: Sakarya Gazetesi