Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle üretilen Dorlion zeytinyağı üretim tesisine taşındı. Gençler burada, üretilen ve Üretici Marketlerde satışa sunulan Dorlion zeytinyağının nasıl elde edildiğini adım adım görme fırsatı buldu. Zeytinin sıkım aşamaları, modern üretim teknolojileri ve kalite kriterleri gençlere detaylı olarak anlatıldı.

Gençler, kendi elleriyle topladıkları zeytinlerden elde edilen taze zeytinyağını denerken hem lezzetin hem emeğin değerini bir kez daha fark etti.
Etkinliğe katılan gençler, “Bu tür faaliyetler bir etkinlikten öte, yaşamın kendisine örnek. Hasat ettiğimiz zeytinlerin işlenme sürecine şahit olmak bizleri çok heyecanlandırdı. Bu deneyim için teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandılar.

Gençler, Sarıcakaya ilçesinde hem doğayla buluştu hem de zeytinin dalda başlayan lezzet yolculuğunu tüm aşamalarıyla deneyimledi. Sarıcakaya’nın bereketli topraklarında başlayan programda gençler, zeytin bahçesine girerek hasat heyecanını yaşadı. Dalların arasından özenle topladıkları zeytinler, üretimin emek isteyen yüzünü gençlere gösterdi.




