Eskişehir’in Yenidoğan Mahallesi’nde bulunan ve 2018 yılında depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan eski devlet hastanesinin arazisiyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Yerine 600 yataklı yeni bir hastane yapılacağı ifade edilen alan, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirme kapsamına alındı.
GELİR SAĞLIK YATIRIMLARINA
Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Maliye Hazinesi’ne ait aralarında bu arazinin de bulunduğu 55 taşınmaz; satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ya da işletme hakkı devri gibi yöntemlerle değerlendirilecek. Özelleştirmeden elde edilecek gelirin ise giderler düşüldükten sonra Sağlık Bakanlığı’nın yeni yatırımları ve sağlık tesislerinin finansmanında kullanılmak üzere Hazine’ye aktarılacağı belirtildi.
VEKİLDEN TEPKİ!

CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Eskişehir eski Devlet Hastanesi alanına ilişkin kamuoyunda yapılan açıklamalar ile Resmî Gazetede yayımlanan karar arasındaki çelişkiye dair kendi sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Arslan; "Resmî Gazetede yayımlandı: O alan hastane için değil, özelleştirme kapsamına alındı. Söz verdiler… Yapmadılar. Ama yazı kaldı. Ve gerçek ortaya çıktı. Eskişehir kandırılmayı hak etmiyor" dedi.




