SSK ve Bağkur emeklileri için öngörülen ek zam oranlarına dair bilgi veren Erdoğan, emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkardıklarını ifade etti.

EMEKLİYE EK ZAM

2024 yılının ilk 6 ayında memur emeklilerinin aylıklarına %49,25, SSK ve Bağkur emeklilerinin aylıklarına ise %37,57 artış yapıldı. Daha düşük artış alan SSK ve Bağkur emeklileri için ise ilave %5 zam yapılacağının aktaran Erdoğan, bütçe imkanlarını zorlamaktan çekinmediklerini ve emeklileri asla zor durumda bırakmadıklarını vurguladı. SSK ve Bağkur emeklilerinin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranının %42,6'ya yükseldiğini açıkladı. Erdoğan, memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerin yıllık maaş artış oranlarının önümüzdeki temmuzda eşitleneceğini belirtti. Emekli maaşı alt sınırının 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarılmasıyla emeklilerin maddi durumlarının iyileştirildiğini ifade etti.

Ekonomik dengeler emekli maaşlarını değiştirecek mi? Ekonomik dengeler emekli maaşlarını değiştirecek mi?

"2024'Ü EMEKLİLER YILI İLAN EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2024'ü resmi olarak "emekliler yılı" ilan ettiklerini açıkladı. Bu kapsamda emeklilere yönelik hayat kalitesini artırmayı hedefleyen yeni hizmetlerin devreye alınacağını belirtti.

Editör: Sakarya Gazetesi