AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Emeklilere 2.500 lira verileceğini açıkladığı günlerde yine AK Partinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, “Emeklilere 5 bin lira vereceğiz. 1 Nisan tarihinde paralar hesaplara yatacak” açıklaması yapıyor.
***
AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, içinde maddi yardımın da bulunduğu “Emekli Kart” projesini açıkladığı saatlerde yine AK Parti''nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu “Emekliler için destek kart” projesini ilan ediyor.
***
Hemen her şehirde AK Parti adaylarının seçim vaatlerinin başında Emekliler için başta maddi olmak üzere bir dolu yardım ve destek vaatleri yer alıyor.
***
AK Parti Belediye Başkan Adaylarının bu birbirinin aynı olan vaatleri aslında kendi iktidarlarının bu konudaki başarısızlığını resmen kabullendiği anlamına geliyor?
Görünen o ki;
AK Partili adayların emeklilere yönelik bu birbirinin benzeri ve kopyası olan vaatler aslında, emeklilerin yaşadığı sıkıntıyı iktidarın sanki belediyelerin sırtına sarma gibi bir niyeti olduğu anlamına da geliyor...
Fatma ŞahinNebi Hatipoğlu
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

“EN ETKİLİ SEÇİM ÇALIŞMASI SAMİMİYETTİR” DİYORUZ AMA...

Bu sütunlarda sürekli tekrarladığımız bir tespit var...
En iyi ve etkili seçim çalışmasının samimiyet olduğunu söylüyoruz sık sık.
Örneğin; Bir partinin adayı normal yaşantısında hiç yapmadığı bir şeyi, hiç takınmadığı bir tavrı, hiç tarzı olmayan bir davranışı, aday olmasının ardından yapmaya başlıyorsa, samimiyetsizliği anında ortaya çıkıyor...
Ortaya dökülen bu samimiyetsizlik de seçmen tercihlerini olumsuz yönde etkiliyor.
***
Mesela:
Normal yaşamında Ekmek Fırınında küreği eline almamış, evinde bile Menemen yapmamış, bırakın pazar tezgahının arkasına geçip domates tartmayı, pazara bile yıllarca gitmemiş, kepçeyle yemek dağıtmamış, simit tezgahının yanından bile geçmemiş, motora binmemiş insanlar, aday olduklarında bu saydıklarımız dahil fazlasını sırayla yapmaya başlıyor iyi mi?
***
Mesleğe başladığım 1985 yılından itibaren bu güne kadar geçen tüm seçimleri hatırlıyorum.
Hiçbir seçimde, hiçbir seçmenin “Bu Menemen bile yapıyor, motora bile biniyor, fırından kürekle ekmek bile çıkartıyor”diye o adaya oy verdiğine şahit olmadım.
Olan da yoktur herhalde...
***
Buna rağmen Belediye Başkan Adaylarını bu samimiyetsizlik göstergesi olan bu atraksiyonları her seçim öncesi neden yaptırıyorlar vallahi anlamış değilim!
Hadi birileri yaptırıyor diyelim, adaylar bunun samimiyetsizlik olduğunu bile bile bunu neden yapmakta ısrar ediyorlar; bunu da bir türlü anlamıyorum!
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

HER MAHALLEDE HALK EKMEK BÜFELERİ AÇMAMIZ İSTENİYOR...

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce'ye “Seçim çalışması yaptığınız mahallelerde en çok hangi istekle karşılaşıyorsunuz?” diye sorduk?
***
İlginçtir hemen her mahallede daha fazla Halk Ekmek Büfesi açılması isteğinin iletildiğini söyledi önce...
Ardından da:
“Büyükşehir belediyemiz Halk Ekmek Büfesi uygulamasını başlattığı yıllarda açılan büfeleri işletenlerin bir kısmı yeterli satış yapamadığı için işi bırakmak, büfeleri kapatmak durumunda kalmıştı. Şimdi ise her gittiğimiz mahallede Halk Ekmek Büfelerini arttırmamız isteniyor. Bu aslında o tarihten bu yana ekonominin ne denli bozulduğunu, halkın ne denli fakirleştiğini ortaya koyuyor.”diyor.
***
Ayşe Ünlüce yoksullukla mücadelenin aslında belediyelerin değil hükümetin görevi olduğunu söylüyor devamında. Ardından da özellikle AK Parti adaylarının emekli ve dar gelirlileri destekleyeceklerine dair vaatlere sözü getirerek “Seçildikleri takdirde emekli ve dar gelirli kesimleri destekleyeceklerini söylüyorlar. Sözünü ettikleri kesimlerin aslında kendi  hükümetlerinin yanlış ve adaletsiz uygulamaları sonucu bu halde olduğunu unutuyorlar” diyerek sözlerini tamamlıyor...
Ayşe Ünlüce
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,