Ehliyet taşımaya son: 81 ilde yeni dönem başladı! Ehliyet taşımaya son: 81 ilde yeni dönem başladı!

Şehir, sadece Osmanlı'nın doğduğu yer olmanın ötesinde, Kurtuluş Savaşı'nda verdiği mücadeleler ve elde ettiği zaferlerle de Cumhuriyetin doğuşunda önemli bir rol oynamıştır. Bilecik, zengin tarihine ek olarak birçok arkeolojik ve tarihi esere ev sahipliği yapmaktadır. Şehirdeki tarihi eserlerin büyük bir kısmı, Osmanlı dönemine ait camiler, türbeler, hanlar, hamamlar, sivil mimari örnekleri, imaretler ve benzeri yapılar gibi unsurlardan oluşur.

Her yıl (Eylül ayının ikinci haftasının son üç günü) düzenlenen 'Ertuğrul Gazi' Anma ve Söğüt Şenlikleri, Kayı Boyu Aşireti mensupları tarafından 720 yıldır geleneksel olarak kutlanmaktadır. Bu muhteşem törenlerde, yörüklerin geleneksel kına gecesi ve yaşantıları canlandırılırken, cirit gösterileri de yapılmaktadır. Bu etkinliklere her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi akın eder.

37Gbey9YrUimZ0yREpNFtA

Bilecik'in diğer adı

Bilecik ve çevresindeki antik dönem hayatı, tarih kaynaklarında Bitinya (Bithynia) bölgesi olarak bilinen bölgenin genel tarihinde yer alır. Bitinya bölgesinin tarihi, M.Ö. 1950'lerde burada yaşayan Thynler adlı Trakya kavimleriyle başlar. Zamanla bölge, Mısır, Hitit, Frig, Kimmer, Lidya, Pers, Makedonya, Bitinya Krallığı, Roma İmparatorluğu, Bizans İmparatorluğu ve Osmanlı İmparatorluğu gibi çeşitli medeniyetlerin yönetimine girmiştir. Bilecik'in bilinen ilk adı ise Belekoma'dır.

Editör: Sakarya Gazetesi