Oda Başkan Adayı Murat Arnik, son dönemlerde Eskişehir’in hemen her mahallesinde düzenlenen kermes ve gastronomi festivallerine tepki gösterdi. Arnik, “Yıldıztepe Mahallesi’nde kurulan Hatay Künefe ve Kebap Festivali son örnek. Ondan önce Gaziantep, Karadeniz, Cağ Kebabı, Muhlama derken, isimler değişiyor ama tezgâhın başındaki yüzler hep aynı” dedi.

Arnik, bu etkinliklerde sucuk, peynir, çiğköfte, baklava, zeytin, baharat, bal gibi ürünlerin satıldığını belirterek, “Vatandaşımız ‘yöresel’ ya da ‘organik’ sanıyor. Ancak bu ürünlerin üretim yeri belirsiz, hiçbir denetim yok. Fiyatlar da yerel esnaftan yüksek” ifadelerini kullandı.
Muhabir: Burak Akın




