Keşkek Malzemeleri:

1-500 g keşkeklik buğday
2-2 adet etli kuzu kaburga göğsü
3-250 g tereyağı
4-1 yemek kaşığı salça
5-Yeteri kadar tuz

Keşkek Nasıl Yapılır:

1-Keşkeklik buğdayı bir gün önceden yıkayın ve süzün. Haşlama işlemine geçmeden önce buğdayın suyunu süzerek iyice kurulayın.

2-Bir tencereye etli kuzu kaburga göğsünü yerleştirin ve üzerine yıkanmış buğdayı ekleyin. Buğdayın üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Koşu bandına biniyor, spor yapıyor Koşu bandına biniyor, spor yapıyor

3-Ara sıra karıştırarak buğdayları pişirin. Buğdaylar ezilinceye kadar ara ara sıcak su ekleyerek yemeği kısık ateşte pişirmeye devam edin.

4-Etin piştiği anlaşıldığında, kemikleri yemekten çıkarın. Kemikleri ayıklayıp yemeğin içine ekleyin.

5-Yemek tahta bir kaşık yardımıyla dövülerek püre kıvamına getirin. Bu aşamada keşkeğin özelliği, etin belirgin olmayacak kadar iyice dövülmüş olmasıdır.

6-Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Eritilmiş tereyağına salçayı ekleyip kısık ateşte kavurun.

7-Kavrulmuş tereyağlı karışımı, keşkeğin üzerine ekleyin. İsteğe bağlı olarak karabiber ve kırmızı biber ekleyerek karıştırın.

8-Hazırlanan keşkeği sıcak servis yapın. Geleneksel Türk mutfağının bu lezzetini sevdiklerinizle paylaşarak özel anlarınıza renk katın.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi