Malzemeler

1-1 adet oğlak
2-1 çay bardağı yağ

Hazırlık:

1-Oğlak temizlendikten sonra, ağaç şişe geçirilir ve ince temiz bir telle şişe bağlanır.

2-Oğlak, her tarafı fırçayla yağlanır, böylece lezzetli bir kaplama elde edilir.

İlk peynir nasıl yapıldı biliyor musunuz? Peyniri kim buldu? İşte peynirin köklü tarihi....
İlk peynir nasıl yapıldı biliyor musunuz? Peyniri kim buldu? İşte peynirin köklü tarihi....
İçeriği Görüntüle

3-Oğlak, ara sıra çevrilerek ve üzeri yağlanarak odun ateşinin karşısında yaklaşık 1,5 saat pişirilir.

4-Pişirme sürecinde, eriyen yağlar oğlak altındaki sinilere akar, bu da etin daha lezzetli ve sulu olmasını sağlar.

5-Oğlak, odun ateşinde güzelce piştikten sonra, kebap parçalanarak servise sunulur.

Muhabir: Sakarya Gazetesi