Malzemeler:

1-1 kg dana kıyma
2-150 gr tereyağı
3-2 orta boy soğan
4-250 g süzme yoğurt
5-2 adet yumurta
6-1 çorba kaşığı karabiber
7-Yeteri kadar un
8-1 çorba kaşığı tuz
9-1 çorba kaşığı kırmızı biber
10-2,5 su bardağı su

Hazırlanışı:

1-İlk olarak, 2 adet orta boy soğanı rendeleyin ve 1 kg dana kıyma ile birleştirin.

2-Kıyma-soğan karışımına 1 çorba kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı tuz ve 2 adet yumurtayı ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın.

3-Yavaş yavaş un ilave ederek, kıyma karışımını yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edin.

Ramazan Bayramı tatilinde otoyollardan 11,2 milyon araç geçti Ramazan Bayramı tatilinde otoyollardan 11,2 milyon araç geçti

4-Karışımı fındık büyüklüğünde parçalara ayırın ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.

5-Tavada tereyağını eritin. Ardından tuz, kırmızı biber ve suyu ekleyerek karışımı kaynamaya bırakın.

6-Kaynayan karışıma hazırladığınız yuvarlamaları ekleyin ve yaklaşık 45 dakika boyunca pişirin.

7-Pişen yemeği servis tabağına alın. Üzerine süzme yoğurt ekleyin.

8-Ayrı bir tavada kızdırılmış yağ içine toz biber ekleyerek sos hazırlayın. Bu sosu yemeğin üzerine dökün.

Yuvarlama yemeğiniz hazır!

Afiyet olsun.

Editör: Sakarya Gazetesi