Malzemeler:

1-1 kg dana kıyma
2-150 gr tereyağı
3-2 orta boy soğan
4-250 g süzme yoğurt
5-2 adet yumurta
6-1 çorba kaşığı karabiber
7-Yeteri kadar un
8-1 çorba kaşığı tuz
9-1 çorba kaşığı kırmızı biber
10-2,5 su bardağı su

Hazırlanışı:

1-İlk olarak, 2 adet orta boy soğanı rendeleyin ve 1 kg dana kıyma ile birleştirin.

2-Kıyma-soğan karışımına 1 çorba kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı tuz ve 2 adet yumurtayı ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın.

3-Yavaş yavaş un ilave ederek, kıyma karışımını yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurma işlemine devam edin.

Eriğin faydaları: Lezzetiyle sağlığınıza katkı sağlayan muhteşem meyve! Eriğin faydaları: Lezzetiyle sağlığınıza katkı sağlayan muhteşem meyve!

4-Karışımı fındık büyüklüğünde parçalara ayırın ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.

5-Tavada tereyağını eritin. Ardından tuz, kırmızı biber ve suyu ekleyerek karışımı kaynamaya bırakın.

6-Kaynayan karışıma hazırladığınız yuvarlamaları ekleyin ve yaklaşık 45 dakika boyunca pişirin.

7-Pişen yemeği servis tabağına alın. Üzerine süzme yoğurt ekleyin.

8-Ayrı bir tavada kızdırılmış yağ içine toz biber ekleyerek sos hazırlayın. Bu sosu yemeğin üzerine dökün.

Yuvarlama yemeğiniz hazır!

Afiyet olsun.

Editör: Sakarya Gazetesi