Rafineri çıkış fiyatlarındaki değişiklik nedeniyle, söz konusu indirimlerin yarından itibaren geçerli olması planlanıyor. İstanbul'da güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, benzinin litresi ortalama 41,22 TL, motorinin litre fiyatı ise 43,10 TL olarak belirlendi.

Bakanlık duyurdu bu işletmelere ceza yağdı! Bakanlık duyurdu bu işletmelere ceza yağdı!

V K Y R C By Ftk C O E B1X N Y M Z V A

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı ülkelerin ham petrolde yaptığı indirimlerin tüketiciye yansıtılmasını talep etmişti. EPDK'nın güncellenen marj oranlarıyla birlikte benzin ve motorine 1 ile 1,5 TL arasında indirim beklentisi oluşmuştu.

İndirim

Benzin fiyatlarına 76 kuruş, motorin fiyatlarına ise 1,10 TL indirim yapıldığı duyuruldu.Akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında, Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı üzerinden belirleniyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında günlük olarak yayınlanan CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takibiyle belirleniyor. Bu bilgiler ışığında, akaryakıt fiyatlarında meydana gelen değişimler, vatandaşların dikkatle takip ettiği konular arasında yer alıyor.

Kaynak: Haber Merkezi