Sivrihisar'da uzun yıllardır kundura tamirciliği yaparak geçimini sağlayan Halit Peker, 22 yıl önce müşterilerinin vesikalık fotoğraflarını toplamaya başladı. Zaman içinde bu hobiye olan ilgisinin artmasıyla, dükkânına gelen tüm müşterilerinden vesikalık fotoğraf istemeye başlayan Peker, ilçede yaşayan milletvekili, emniyet amiri, savcı gibi birçok kişinin de fotoğraflarını koleksiyonuna ekledi.

Arşivde 3 Bin 500 Fotoğraf

Halit Peker, arşivinde yaklaşık 3 bin 500 fotoğraf bulunduğunu belirterek, "Masamın üzerine 1-2 adet fotoğraf koyarak başladım. Sonra sığmayınca böyle bir fikir düşündüm. Elimdeki arşivi katlaya katlaya büyüttüm. Yani herkes var, bir sizler yoksunuz. Gelen müşterilerimizden tek tek vesikalık fotoğraflarını istiyorum. Sağ olsun onlar da beni kırmıyorlar, birer tane fotoğraflarını veriyorlar" dedi.

A W206057 02

Kaybolan Anılar Yeniden Hayat Buluyor

Sanal gerçeklikte arkadaşlarınızın hologramları ile iletişim kurmaya ve yeni tanıdıklar edinmeye hazır mısınız? Sanal gerçeklikte arkadaşlarınızın hologramları ile iletişim kurmaya ve yeni tanıdıklar edinmeye hazır mısınız?

Peker'in arşivi, özellikle vefat eden yakınlarının fotoğraflarını arayan vatandaşlar için büyük önem taşıyor. Peker, bir arkadaşının babasının vefatının ardından ondan fotoğraf istemesi üzerine, bu fotoğrafı büyütüp çoğaltarak geri getirdiğini anlattı. "Bu 1 parçaydı, sonra 10 parça oldu ve büyüdü. Ben bunu daha da büyüteceğim, ömrümün yettiği müddetçe sürdüreceğim" diye ekledi.

Kaynak: İHA