4005 Programı ile öğretmenlere ve akademisyenlere; kendi branşlarına ve genel olarak öğretmenlik mesleğine özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılması amaçlanıyor. Beş gün sürecek proje etkinliklerinde; öğretmenler yapay zekâ destekli öğretim yöntemlerini hem teorik hem de uygulamalı olarak deneyimleyecek. Projenin yürütücülüğünü, Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezinde görev yapan İngilizce Öğretmeni Mehtap Öz yapacak.

Balıkesirli öğrencilerden sanat şöleni
Balıkesirli öğrencilerden sanat şöleni
İçeriği Görüntüle

Zonguldak’tan 14; Hatay, Samsun, Van, Bingöl, Tekirdağ, İstanbul, Ankara, Muğla, Aydın, Denizli, Uşak, Sinop, Kahramanmaraş, Aksaray ve Kocaeli illerinden ise 16 öğretmen projeye katılım sağlayacak. Proje kapsamında; Prof. Dr. Yavuz Samur, Prof. Dr. Çelebi Uluyol, Prof. Dr. Yalın Kılıç Türel, Doç. Dr. Murat İnce, Doç. Dr. Filiz Elmalı, Doç. Dr. Ahmet Berk Üstün, Doç. Dr. Tolga Fahri Çakmak, Dr. Özgür Murat Çolakoğlu, Dr. Ceyda Cengiz ve Dr. Erdal Kara gibi alanında uzman akademisyenler eğitim verecek.

Katılımcılar, kendi branşlarına yönelik yapay zekâ uygulamalarını ders planlarına entegre edecek ve sunumlarını gerçekleştirecekler. Proje sonunda ortaya çıkan öğretmen ürünleri, iyi uygulama örnekleriyle birlikte bir e-kitapta toplanarak paylaşılacak.

Kaynak: İHA