Meteorolojinin uyarılarının ardından Eskişehir’de öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış, günlük hayatı kısa süreliğine olumsuz etkiledi. Aniden bastıran yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, korunmak için büyük çaba sarf etti.

Vatandaşlar sığınacak yer aradı

Yağışın başlamasıyla birlikte birçok kişi binaların saçak altlarına ve kapalı alanlara sığınarak ıslanmaktan korunmaya çalıştı. Kent merkezinde hareketli anlar yaşanırken, bazı vatandaşların yağmura hazırlıksız yakalandığı görüldü.

Eskişehir’de taşan baraj evleri tehdit ediyor
Eskişehir’de taşan baraj evleri tehdit ediyor
İçeriği Görüntüle

A W689079 03Ceket ve poşetlerle önlem aldılar

Yağmura yakalanan vatandaşların bir kısmı ceket, poşet ve benzeri materyallerle kendilerini korumaya çalıştı. Şemsiye ve yağmurluk kullananların ise daha rahat hareket ettiği gözlendi.

Yağışın devam etmesi bekleniyor

Kısa süreli etkili olan sağanak yağışın ilerleyen saatlerde yeniden görülebileceği tahmin ediliyor. Yetkililer, ani hava değişimlerine karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini belirtti.

Kaynak: İHA