Malzemeler:

1-İnci Kefali (Van balığı)
2-Tuz
3-Su
4-Acı yaprak

Malzemelerin Hazırlanışı:

1-İnci kefali temiz suyla iyice yıkanır.

2-Balıkların suyu süzüldükten sonra geniş bir leğende tuzlanarak her gün karıştırılır ve üç gün boyunca bekletilir.

3-Tuzlanmış balıkların bozulmasını engellemek için acı yaprak eklenerek muhafaza edilir.
Üçüncü günün sonunda balıklar temiz suyla yıkanır ve süzülmesi beklenir.

Eskişehir'de bu çarşıda iyilik var! Eskişehir'de bu çarşıda iyilik var!

Tuzlama İşlemi:

1-Suyu iyice süzülen balıklar, kasa veya dibi delinmiş bir bidona, karınları birbirine değmeyecek şekilde sıralanır.

2-Birinci sıranın üzerine tuz serpilerek, ardından bir sıra daha balık konulur.

3-Bu işlem, bidon veya kasa dolana kadar devam eder.

4-Tuz, balıkların üzerini tamamen kapatacak şekilde eklenir.

5-Hazırlanan tuzlu balıklar serin bir yerde muhafaza edilir.

Kızartma İşlemi:

1-Kızartmadan önce balıklar, birkaç saat boyunca suda bekletilir.

2-Sudan alınan balıklar süzgeçte iyice süzülerek suyu alınır.

3-Kâğıt havlu arasında kurulan balıklar, kor ateşte veya elektrikli ızgarada kızartılır.

4-Yanında ayran aşı veya bulgur pilavı ile servis edilir.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi