ESKİŞEHİR ÖĞRENCİLERİ KARŞILAMAYA HAZIR
Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kente gelecek öğrencilerin konut arayışının başlayacağını belirtti. Eskişehir’in uzun yıllardır öğrenci şehri olduğunu ifade eden Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, geçmişte görülen “Öğrenciye ev vermem” anlayışının artık geride kaldığını söyledi. Emlakçıların öğrenciler ve ailelerine güven içinde hizmet verdiğini kaydeden Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, kentin yaşam koşulları ve öğrencilerin ihtiyaçlarına kolay ulaşabilmesi nedeniyle üniversiteliler tarafından tercih edildiğini ifade etti.
KİRALAR 15 BİN LİRADAN BAŞLIYOR
Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, kiraların geçen yıl ile yaklaşık aynı seviyelerde olduğunu belirterek öğrencilere yönelik evlerin en düşük ortalama 15 bin liradan başladığını açıkladı. Evin üniversiteye yakınlığı, konumu ve özelliklerine göre kiraların 30-40 bin liraya kadar çıkabildiğini belirten Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, özellikle eşyalı ve rezidans tipi konutlarda fiyatların değiştiğini söyledi. Öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek konutların ortalama kiralarının ise 20-25 bin lira civarında olduğunu ifade eden Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, gayrimenkul danışmanlarının elinde şu anda kiralanabilecek çok sayıda konut bulunduğunu ve ciddi bir konut sıkıntısı yaşanmadığını kaydetti.
KAPORA DOLANDIRICILIĞINA DİKKAT
Üniversite öğrencileri ve ailelerine önemli bir uyarıda bulunan Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, dolandırıcıların piyasanın altında fiyatlarla sahte kiralık ev ilanları vererek kapora talep edebildiğine dikkat çekti. Öğrencilerin mutlaka gerçek ve yetkili gayrimenkul danışmanlarıyla iletişime geçmesi gerektiğini belirten Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, danışman hakkında araştırma yapılmasını ve tereddüt halinde ilgili meslek odalarından bilgi alınmasını önerdi. Çelik, özellikle piyasanın çok altında fiyat verilen ilanlara karşı dikkatli olunmasını ve ev görülmeden kapora gönderilmemesini istedi.





