Sivrihisar'a ilk geldiğim günkü heyecanımla göreve başladım. İlçenin neredeyse bütün köylerini dolaştım. Vatandaşlarımızla sürekli bir araya geldim. Onların dertlerini dinledim, çözüm üretmeye çalıştım. Sivrihisar bana öyle sıcak davrandı ki zamanla kendimi oranın bir parçası gibi hissetmeye başladım. Bugün hâlâ Sivrihisarlılarla güçlü bağlarımız devam ediyor.
YILIN KAYMAKAMI SEÇİLDİ
Sivrihisar'da görev yaptığım dönemde "Yılın Kaymakamı" seçildim.
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ödül alma onurunu yaşadım. Bu benim için unutulmaz anlardan biridir.
Aslında bu ödülü şahsım adına değil, birlikte çalıştığım tüm ekip arkadaşlarım adına aldığımı düşünüyorum. Çünkü kamu hizmeti ekip işidir. Tek başınıza hiçbir başarıya ulaşamazsınız.
PANDEMİ DÖNEMİ
Daha sonra Tepebaşı Kaymakamlığı görevine başladım. Tam o dönemde pandemi süreci yaşandı. Oldukça zor günlerdi. O dönem Eskişehir Valimiz Sayın Özdemir Çakacak bana hem Milli Eğitim'den hem de vali yardımcılığı görevlerinden sorumluluk verdi. Pandemiyle mücadelede gece gündüz demeden çalıştık. Sağlık çalışanlarımız, güvenlik güçlerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm kamu personelimiz büyük fedakârlık gösterdi. Hep birlikte çok önemli bir sınav verdik.

OSMANİYE VALİLİĞİ
9 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Osmaniye Valisi olarak görevlendirildim. Eskişehir'den ayrılırken büyük bir hüzün yaşadım. Çünkü Eskişehir benim için artık ikinci memleket olmuştu.
Buradan çok güzel dostluklarla ayrıldım. Ancak devlet nerede görev verirse oraya gitmek bizim görevimiz. Osmaniye'de de aynı anlayışla çalışmaya başladık.
6 ŞUBAT GECESİ
Hayatım boyunca unutamayacağım bir geceydi. Saat 04.17'de çok şiddetli bir sarsıntıyla uyandım. Binanın adeta yerinden söküldüğünü hissettim. O an gerçekten binanın ayakta kalabileceğine inanmadım.
Yaklaşık iki dakika süren deprem bana saatler gibi geldi. Deprem biter bitmez dönemin İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'yu aradım.
"Korkunç bir deprem yaşadık." dedim.
12 GÜN BOYUNCA UYUYAMADIM
Telefonu kapatır kapatmaz valiliğe hareket ettim. Şehir tamamen karanlıktı. Yağmur yağıyordu. Hava çok soğuktu. Ama artık tek düşündüğümüz vatandaşlarımızdı. Valiliğe ulaşır ulaşmaz kriz merkezini topladık. İlk ekiplerimizi hızla sahaya yönlendirdik. Yaklaşık yarım saat sonra enkaz alanlarında çalışmalara başlamıştık. O süreçte zaman kavramı tamamen ortadan kalktı. Gece-gündüz demeden çalışıyorduk. Ben yaklaşık 12 gün boyunca neredeyse hiç uyuyamadım. İnsanlar enkaz altındayken uyumak zaten mümkün değildi. Tek düşündüğümüz daha fazla can kurtarabilmekti.
ONBİNLER EVSİZ KALDI
Deprem çok büyük bir felaketti. Binlerce vatandaşımızı kaybettik.
On binlerce insan evsiz kaldı. Ama ben o süreçte hep şu duyguyu yaşadım. Allah bana böyle zor bir zamanda insanlara yardım edebilme imkânı verdi. Bunu büyük bir sorumluluk olduğu kadar büyük bir nimet olarak da gördüm. Çünkü devlet tam da böyle zamanlarda vatandaşının yanında olmalıdır. Biz de bütün gücümüzle bunu yapmaya çalıştık…
VALİ KONAĞINDA KEYİFLİ SOHBET( 3 Ağustos Pazartesi günü) DEVAM EDECEK…




