Malzemeler:

1-3 adet patlıcan
2-20-25 adet küçük Tokat biberi
3-6-7 adet domates
4-1 kg parça kuzu eti
5-7-8 baş sarımsak
6-3-4 adet orta boy patates
7-100 gr kadar kuyruk yağı
8-1 tatlı kaşığı tuz
9-5 adet lavaş pide

Hazırlık:

1-Kuzu eti üzerine tuz serpilerek tuzlanır.

2-Patlıcanlar kabukları soyulmadan uzunlamasına ikiye bölünür, ardından bir parmak kalınlığında dilimlere kesilir.

3-Patatesler soyularak yarım santimetre kalınlığında halka şeklinde kesilir.

4-Şişler bir miktar kuyruk yağı ile yağlanır; bu, sebzelerin şişlere kolayca takılmasını sağlar.

5-Şişe önce bir parça kuyruk yağı, ardından bir baş sarımsak (bütün halde) ve iri kuşbaşı doğranmış et, bir parça patlıcan olacak şekilde sırayla dizilir.

6-Diğer şişlere ise tepelerine yağ, sarımsak, alt kısımlarına biber ve patates dizilerek hazırlık tamamlanır.

Asırlara meydan okuyan tarihi eserlerin sağlamlık sırrı Asırlara meydan okuyan tarihi eserlerin sağlamlık sırrı

7-Özel olarak yapılmış bir fırın kullanılır. Ateş, iki taraftan yanar, şişler ortasındaki uzun demire takılır.

8-Şişlerin tepesine takılan kuyruk yağı, sebzelerin üstüne eriyerek akar ve iki yandan gelen ateşle kızarmasını sağlar.

9-Şişlerin altına konan tavaya dizilen dilimlenmiş domates, üzerine akan yağlı et suları ile tatlanır.

10-15-25 dakika içinde pişen et ve sebzeler, pideye güzelce yerleştirilir ve ortasına domates dilimleri eklenir.

11-Sıcak servis edilerek, bu lezzetli Tokat Kebabı misafirlerinizin beğenisini kazanacaktır.

Afiyet olsun!

Editör: Sakarya Gazetesi