Uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşen kurslar arasında en çok ilgi görenlerden biri örgü oyuncak yapımı ve taş boyama kursları oldu. Çocuklar bu kurslarda el becerilerini geliştirirken, bir ürün ortaya çıkarmanın mutluluğunu da yaşıyor. Tablet ve telefon gibi dijital cihazlardan uzak bir ortamda vakit geçiren çocuklar, hem sosyalleşiyor hem de yaratıcılıklarını ortaya koyuyor.
"Yeni arkadaşlar ediniyoruz"
Kursa katılan çocuklardan Zeynep Şener, “Burada örgü örmeyi öğreniyorum. Zincir çekiyorum ve bileklik yapacağız. Çok eğlenceli. Yeni arkadaşlar ediniyoruz ve sosyalleşiyoruz” sözleriyle mutluluğunu dile getirdi.
Taş boyama kursuna katılan Mehir Elfida Çakmak ise, “Taşlara resim çiziyoruz. Eğleniyoruz ve sanatımız gelişiyor” dedi.
Veliler, yaz dönemi çocuk kursları hakkında detaylı bilgiye 0 (222) 211 40 00 / 4205 numaralı telefondan ulaşabiliyor. Tepebaşı Belediyesi’nin bu çalışması, çocukların yaz tatilini verimli ve eğitici bir şekilde geçirmelerine katkı sağlıyor.