Spor da cinsiyet ayrımcılığı olmamalı… Spor yapmak her kişiye çok yakışıyor ve iyi geliyor.  
Pek çok spor dalı  vardır. Önemli olan istemek. Çünkü herkesin yapabileceği bir spor dalı vardır. Spor yapmıyorum diyemeyiz. Önemi olan istek, özgüven ve azim. İşte bu dallardan biri okçuluk

 -Merhabalar… Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

-Merhabalar…26 yıllık  bir spor geçmişim vardır. Okçuluk spor dalını hayat tarzı edindiğim için iş olarak yapmak hedefim oldu.  Modern Okçuluk Spor Kulübü’nde hem antrenörlük yapıyorum hem de kurucusu ve başkanıyım. Ayrıca  Türkiye Okçuluk  Federasyonu Eskişehir İl Temsilcisiyim. 

-Modern okçuluk ile Geleneksel okçuluk arasındaki farklar nelerdir? 

-Modern Okçuluk, kullanılan yay tipi temel alınarak iki ana kategoriye ayrılır.   İsimlerinden ve şekillerinden de anlaşıldığı üzere iki yay arasındaki en büyük fark Makaralı Yay’da daha çok teknoloji kullanılmasıdır. Klasik Yay ve Makaralı Yay kategorileri arasındaki diğer önemli bir fark vardır. Her iki kategorinin ulusal ve uluslararası organizasyonlarda yarışmaları yapılır ancak Olimpiyatlarda sadece Klasik Yay kategorisi yarışabilmektedir. Geleneksel okçuluk ise; yay üzerinde hiçbir aksesuar olmadan hedefine okunu en iyi şekilde isabet ettirmektir. Geleneksel kıyafetleri vardır stilleri her iki kategorinin de farklıdır. 

4-15

-Kaç sporcu ile kış dönemine başlıyorsunuz? 

-70 ile 75 sporcumuz ile aktif bir şekilde çalışıyoruz. Bazı dönemlerde illaki ya iniyor ya çıkıyor bunu da ön görüyoruz. 

Judo'da gençlik haftası kutlandı Judo'da gençlik haftası kutlandı

5-20

-Kış döneminde yarışmalarınız var mı?

- Evet var yarışma dönemine giriyoruz. Kasım ayında Gençler ve Büyükler Türkiye Kapalı Salon Şampiyonası ve Aralık ayında ise  9-12 yaş  Minikler Türkiye Kapalı Salon yarışmamız olacak. 

-Bu dönem çalışmalarınız nasıl olacak ve hedefiniz nedir? 

Performans ağırlıklı ve kondisyon çalışmalarımız oluyor… Kas kütlemizi biraz yoruyoruz.  yarışma haftasında biraz daha rutin sadece ok atışı ve puan tutarak hazırlıyoruz . Yarışma haftası yormuyoruz sporcularımızı.

3-54

 -Geçen yıla göre sporcu sayılarınız ve erkek kız oranı nasıl oldu? 

Geçen yıla göre sporcu sayımızda artarak ilerliyoruz.  Kız oranımız ve erkek oranımız yüzde 50 diyebilirim.  Sporun cinsiyet ayrımcılığı olmamalı…  Spor yapmak her kişiye çok yakışıyor ve iyi geliyor.  

-Karşılaştığınız en önemli sorun nedir? 

-Okçuluk sporu birçok branşa göre malzemeleri yönünden özel bir spor dalıdır.  Kişiye özel malzemeler gerektiği için bütçeyi biraz zorlayabilir. Maddi olarak sorunlar karşımıza çıkıyor. 

-Mesajınız nedir ?

-Okçuluk sporunda daha fazla sporcuya ulaşabilmek için çalışmaya devam edeceğiz.

2-122

-Eskişehir’de yaşamaktan memnun musunuz? 

-Eskişehir’i seviyorum . Çok sık seyahat eden biriyim ve başka şehre gittiğimde Eskişehir’i özlüyorum ulaşım ve yaşaması rahat bir şehir.

-Teşekkürler… Her şey gönlünüzce olsun…
 

Editör: Sakarya Gazetesi