Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı. Heyet, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Erdoğan, şu satırları kaleme aldı:

“Aziz Atatürk, bağımsızlığımıza giden yolun altın halkalarından büyük zaferin 99’uncu yıldönümünde huzurunuzdayız. Zatı alinizi ve aziz şehitleri yad ediyoruz. Türkiye’yi parlak bir geleceğe taşıyoruz. Savunma sanayinde attığımız adımlarla, TSK’nın caydırıcılığını artıyoruz. Demokraside, hak ve özgürlüklerde attığımız adımlarla cumhuriyet ile cumhurun bağını tahkim ediyoruz. Emanet ettiğiniz cumhuriyet emin ellerdedir, ruhun şad olsun.”

 

Seda Sayan’ın eniştesi Coşkun Yıldız’ın hasta yatağında eşinin elini öpmesi izleyenleri hüzünlendirirken Coşkun Yıldız o anlar ile akıllara kazınmıştı.

 

Editör: ÜSTÜNER ÜNÜGÜR