Olay, Şair Fuzuli Caddesi ile Adalar Caddesi’nin kesişiminde devam eden inşaatta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Arif Ç. isimli işçi, birinci kata tırmandığı sırada dengesini kaybederek zemine düştü. Kazada göğüs travması geçiren işçi, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Arif Ç.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Uyarılar Dikkate Alınmadı
Sakarya Gazetesi’nin kısa süre önce aynı inşaatla ilgili yaptığı haberde, işçilerin baret, emniyet kemeri ve koruyucu ekipman olmadan, yüksek risk altında çalıştırıldığına dikkat çekilmişti. Bugün yaşanan kazanın, bu uyarıların ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi.
İş Güvenliği Soru İşareti
Yaşanan olay, “İş güvenliği önlemleri neden alınmıyor?” sorusunu yeniden gündeme getirirken, aynı inşaatta benzer kazaların yaşanabileceği endişesini de artırdı. Vatandaşlar ve iş güvenliği uzmanları, yetkilileri denetimlerin sıklaştırılması ve gerekli önlemlerin derhal alınması konusunda göreve çağırdı.




