Malzemeler:

1-Bir bağ pazı
2-Bir bağ taze soğan veya yerel pırasa yaprağı
3-İki bardak ince mısır unu veya buğday unu
4-Bir tas tuzlu hamsi (ayıklanmış ve kılçıklarından arındırılmış)
5-Bir yumurta büyüklüğünde içyağı
6-Kızartma için zeytinyağı veya tereyağı

Yapılışı:

1-Hamsiler önceden suya konarak iyice ayıklanır ve kılçıklarından temizlenir.

2-Hamsi, un, kıyılmış pazı ve soğan ile içyağını içeren karışım, ekmek hamuru kıvamına gelene kadar hafifçe yoğrulur. Tuz kontrol edilir ve isteğe bağlı olarak bir yumurta eklenir.

PEYZAJDER'den yangın uyarısı!
PEYZAJDER'den yangın uyarısı!
İçeriği Görüntüle

3-Hazırlanan karışım, bir santim kalınlığında veya daha ince olacak şekilde yayılır.

4-Tava içerisinde zeytinyağı veya tereyağı kullanılarak karışım kızartılır.

5-Her iki tarafı da güzelce kızardıktan sonra çığırtası servise hazır hale gelir.

6-Hamsi Çığırtası, Karadeniz'in taze lezzetlerini sofranıza taşıyan nefis bir tariftir.

Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi