Malzemeler:

1-1 kg kuzu kuşbaşı
2-6 adet domates
3-6 adet yeşil biber
4-30 diş sarımsak
5-1 yemek kaşığı margarin
6-1 çay kaşığı kekik
7-1 çay kaşığı karabiber
8-1 çay kaşığı kırmızı biber
9-Tuz

Yapılışı:

1-Geniş bir bakır veya alüminyum tepsiyi ocağa alın. Margarini ekleyin ve kuzu kuşbaşı etleri ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.

CHP Edirne İl Başkanı Taybıllı’dan çiftçi krizi uyarısı
CHP Edirne İl Başkanı Taybıllı’dan çiftçi krizi uyarısı
İçeriği Görüntüle

2-Etler suyunu çektiğinde, halka şeklinde doğranmış yeşil biberleri ekleyin ve etlerle birlikte kavurun. Biberlerin yumuşayıp, lezzet katması için bir süre pişirin.

3-Ardından, küp şeklinde doğranmış domatesleri ve sarımsakları ekleyin. Kırmızı biber, kekik ve tuz ekleyip, malzemeleri karıştırın. Bu karışımı yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.

4-Zorkun Tava, domateslerin ve biberlerin suyunu salıp, etin lezzetini çekmesiyle tam bir uyum içinde olacaktır. Tüm malzemeler iyice karıştığında ve piştikten sonra ocaktan alabilirsiniz.

5-Sıcak servis yapın ve yanında pilav veya lavaş ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Muhabir: Sakarya Gazetesi