Çözüm üniversitede değil
Köksal, okulların açılmasıyla birlikte trafik yoğunluğunun daha da artacağına dikkat çekerek, “Her gün yaklaşık 25 bin hasta ve hasta yakını fakülteye gelirken, üniversitede 6 bin çalışan personel görev yapıyor. Trafik sorununun çözülmesini isteyen Eskişehir halkı artık şu gerçeği görmelidir: Şehir içi trafiğini rahatlatacak bat-çık, alt geçit ve üst geçit gibi ulaşım projelerini hayata geçirmek üniversitenin görevi değildir” ifadelerini kullandı. Köksal, “Osmangazi Üniversitesi’nin yakınındaki benzin istasyonu önünde neden bir bat-çık projesi yapılmasın? Neden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bu bölgedeki trafik sorununu kalıcı olarak çözecek büyük ve vizyoner bir ulaşım projesi ortaya koymasın?” dedi.
Rektörün kararına destek
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü’nün aldığı kararı desteklediklerini belirten Köksal, “Rektör Hanım’ın aldığı karar doğrudur. Trafiği çözmek üniversitenin işi değildir. Üniversite kampüsüne ‘kestirme yol’ gözüyle bakmak, üniversitenin asli görevlerini göz ardı etmek ve trafik sorununu yanlış yerde çözmeye çalışmak olur” şeklinde konuştu. Üniversite ve hastane alanlarının transit geçiş noktası olarak kullanılmaması gerektiğini vurgulayan Köksal, “Üniversite güvenliği ve hastane bahçesi; otopark, transit geçiş alanı veya şehir içi çevre yolu değildir. Bu nedenle, üniversitemizin ve hastanemizin güvenliğini ve işleyişini koruyan bu yaklaşımda Rektörümüzün yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir’e proje çağrısı
Kalıcı çözüm üretilmesi gerektiğini söyleyen Eskişehir Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Ancak çözüm üretmek zorundayız. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni; günü kurtaran düzenlemeler yerine, şehrin ulaşım ihtiyacına cevap verecek kalıcı, kapsamlı ve vizyoner projeler üretmeye davet ediyoruz” dedi. Köksal, “Eskişehir, 2026 yılında neden büyük bir ulaşım projesine imza atmasın? Neden şehrimizin ihtiyacına uygun, modern ve uzun vadeli bir bat-çık, alt-üst geçit ve ulaşım koridoru hayata geçirilmesin?” diye konuştu. Açıklamasını “Eskişehir’in trafik sorunu var. Çözüm üniversitede değil, belediyede. Sorumluluk Büyükşehir Belediyesi’nde” sözleriyle tamamladı.



