Şirket personeli ve kadrolu işçileri kapsayan ek sözleşmeyle birlikte maaş ve sosyal haklarda yüzde 65'lik artış olacağı açıklandı. Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı A.Ş Genel Müdürü Nilgün Paşaoğlu Armutlu, Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, sendika yönetimi, işçi temsilcileri ve çok sayıda işçi katıldı.

Whatsapp Image 2024 01 29 At 17.32.24 (7)

Belediye işçileri protokol töreni öncesinde salonu hınca hınç doldurdu. Protokol töreni için Hasan Polatkan Kültür Merkezine gelen Başkan Kurt, töreninin gerçekleşeceği salona işçilerin alkış ve ‘Halkçı Başkan’ sloganları ile girdi. “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz” sloganlarının atıldığı salonda Başkan Kurt, Azak ve Paşaoğlu işçilerin alkışları arasında protokol metnini imzaladı.

 Whatsapp Image 2024 01 29 At 17.32.24 (1)

6 ay sonra ek protokol 

İmza töreninin ardından konuşan Başkan Kurt, toplu iş sözleşmelerinin iki yılda bir kere imzalandığına dikkat çekti. En son 6 ay önce toplu iş sözleşmesi imzaladıklarını hatırlatan Başkan Kurt, ancak toplu iş sözleşmesinin imzalandığı tarihten sonra Türkiye'de enflasyonun arttığını belirtti. Başkan Kurt, “Biz toplu iş sözleşmemizde yılbaşında enflasyon oranı kadar zam yapacağımızı taahhüt ettik, imza altına aldık. Ama ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti'nin enflasyonunu açıklayan TÜİK, piyasanın enflasyonuna yetişemedi. Şu anda TÜİK'in verilerine göre Türkiye'de enflasyon oranı yüzde 37,5. TÜİK'in ya da Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yalan söylediğini iddia edemeyiz. Ama bir hesap hatası olduğunu vurgulamamız lazım. Politik bir hesap hatasının olduğunu da vurgulamamız lazım” dedi.

Whatsapp Image 2024 01 29 At 17.35.23 (3)

Emekçinin hakkı 

Törende konuşan bir diğer isim de Belediye İş Eskişehir Şube Başkanı Kemal Azak oldu. Yolsuzlukları ve yoksulluğu ortadan kaldırmanın tek yolunun birlikte hareket etmek ve birlikte yürümek olduğunu belirten Azak, “Kim ki emekten yana, kim emekçinin hakkını savunuyorsa kim ki kendi çocuklarını da işçi arkadaşlarımızın çocuklarını da aynı eşdeğerde görüyorsa, kim emeğin hakkını veriyorsa; bugün burada olduğu gibi, biz onu baş tacı yapıp birlikte yürüyüp, birlikte hareket etmeliyiz. Bu top iş sözleşmesinde başta Kazım Kurt olmak üzere, emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından işçiler, davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

Kaynak: Haber Merkezi