İstanbul'da Şahika Tekand Studio Oyuncuları'nda iki yıl boyunca oyunculuk eğitimi alarak bu alandaki temelini oluşturmuştur. Türkçe'nin yanı sıra Rusça, İngilizce ve Fransızca dillerinde de konuşabilmektedir.

Nesrin15

Hande Erçel tarzıyla dikkat çekti
Hande Erçel tarzıyla dikkat çekti
İçeriği Görüntüle

Üniversite mezuniyetinin ardından televizyon ekranlarında yer almaya başlayan Cavadzade, ilk başrolünü “Yersiz Yurtsuz” adlı dizide üstlenmiştir. Bu deneyimin ardından “Dilber’in Sekiz Günü” adlı sinema filminde yer almış, bu filmdeki etkileyici performansıyla Erzurum, Bursa ve Ankara film festivallerinden “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini kazanmıştır. Ardından gelen “Acı” filmiyle de Erzurum Film Festivali’nde bir kez daha aynı ödüle layık görülmüştür. Kısa bir ara verdiği televizyon dünyasına “Samanyolu” dizisiyle geri dönmüştür.

Nesrin18

2011 yılında “Al Yazmalım” dizisinde rol almaya başlayan oyuncu, aynı dönemde Hasan Tolga Pulat’ın yönettiği “Güzel Günler Göreceğiz” ve Murat Saraçoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı “Yangın Var” filmlerinde başrol oynamıştır. “Güzel Günler Göreceğiz” filmiyle Antalya Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu”, Ankara Film Festivali ve Magazin Gazetecileri Derneği Ödülleri’nde ise “En İyi Kadın Oyuncu” ödüllerini kazanmıştır. “Yangın Var” ile de hem Ankara Film Festivali'nde hem de Sadri Alışık Ödülleri'nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü almıştır.

Nesrin12

Aynı yıl içinde Cengiz Aytmatov’un klasik eseri “Selvi Boylum Al Yazmalım”dan uyarlanan televizyon dizisi “Al Yazmalım”da izleyici karşısına çıktı. 2012 yılında ise kült roman “Ağır Roman”ın televizyon uyarlaması olan “Ağır Roman Yeni Dünya” dizisinde Kara Leyla karakterini canlandırdı. 2014 yılında, sinemadaki çıkışını devam ettirerek Kutluğ Ataman’ın yönettiği “Kuzu”, Erol Mintaş’ın “Annemin Şarkısı” ve Çanakkale Savaşı’nı konu alan “Son Mektup” filmlerinde yer aldı. “Kuzu” filmindeki performansıyla 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı.

Nesrin Cevatzate Kopek

Aynı yıl, televizyon izleyicilerinin beğeniyle takip ettiği “Küçük Ağa” dizisinde Sarp Levendoğlu, Birce Akalay ve Zeki Alasya gibi isimlerle birlikte rol aldı.

Nesrin3

2015’te vizyona giren, Özhan Eren’in yönettiği “Son Mektup” filminde Tansel Öngel ile başrolleri paylaştı.

Aldığı Ödüller

2014 – 51. Antalya Altın Portakal Film Festivali, “En İyi Kadın Oyuncu” – Kuzu

2011 – 48. Antalya Film Festivali, “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” – Güzel Günler Göreceğiz

2012 – 17. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, “En İyi Kadın Oyuncu (Komedi)” – Yangın Var

2012 – 23. Ankara Film Festivali, “En İyi Kadın Oyuncu” – Yangın Var

2009 – 20. Ankara Film Festivali, “En İyi Kadın Oyuncu” – Dilber’in Sekiz Günü

2008 – 3. Bursa İpek Yolu Film Festivali, “En İyi Kadın Oyuncu” – Dilber’in Sekiz Günü

Film ve Diziografi (Seçme Çalışmaları)

Nesrin14

Sinema Filmleri:

2019 – Cemil Şov

2019 – Aşk Tesadüfleri Sever 2

2018 – El Desentierro

2015 – Son Mektup

2014 – Kuzu

2014 – Annemin Şarkısı

2011 – Yangın Var

2011 – Güzel Günler Göreceğiz

2010 – Acı

2008 – Dilber’in Sekiz Günü

2007 – Pazar – Bir Ticaret Masalı

Diziler:

2019 – Yasak Elma

2017 – Bizim Hikaye

2017 – Fi

2016 – Kış Güneşi

2015 – Çanakkale: Yüzyıllık Mühür

2014 – Küçük Ağa

2013 – Görüş Günü Kadınları

2012 – Ağır Roman: Yeni Dünya

2011 – Al Yazmalım

2010 – Samanyolu

2007 – Yersiz Yurtsuz

Muhabir: Sakarya Gazetesi