Seçim dolayısıyla Eskişehir'de “Bakanlar Geçidi” izliyoruz ya...
Her gelen bakan da sözleşmiş gibi Eskişehir'i başka şehirlerle kıyaslayarak aslında büyük pot kırıyor.
***
Amaçları kendi partilerinin Belediye Başkan Adaylarına destek olan bakanlar, Eskişehir'i başka şehirlerle kıyaslayarak aslında kendi adaylarına fayda yerine zarar veriyor.
***
Bakanın biri geliyor; “Eskişehir çok geri kalmış. Dün Konya'daydım. İnanın Eskişehir'de bir Konya olma potansiyeli var” diyor.
O gidiyor, başka bir bakan geliyor. O da “Eskişehir neden bir Kayseri olmasın” falan diyor iyi mi?

***
Bana göre Eskişehir’de, Eskişehirlilerin önünde yapılabilecek en kötü benzetme bu.
Yine bana göre…
AK Parti’nin Eskişehir’i ve Eskişehirlilerin hassasiyetini bir türlü anlayamadığının da en somut örneklerinden birisi bu…
***
Biz sürekli:
-“Bu şehirde yaşayanlar şehri ile gurur duyuyor” diyoruz…
Bakanın biri geliyor:
-“Eskişehir neden bir Konya, bir Kayseri olmasın?” diyor…
Biz sürekli:
-“Bu şehirde yaşayanların en büyük özelliği camiye giden meyhaneye gidene, meyhaneye giden camiye gidene karışmaması” diyoruz.
Başka bir bakan geliyor:
-“Eskişehir'in bir Konya olma potansiyeli var.” diyor.
Biz sürekli:
-“Bu şehirde hayatında 2 rekat namaz kılmamış olan ile hayatında 2 kadeh içki içmemiş olan insanlar aynı masaya oturur, sohbet eder, iyi komşuluk yaparlar.” diyoruz.
Bir başka bakan geliyor:
-“Eskişehir istesin bir Konya bir Kayseri olabilir” diyor iyi mi?
Biz sürekl:
-”Bu şehrin bazı hassasiyetleri var. Bu şehirde yaşayanlar özgür olmak istiyor. Sosyal ve kültürel yaşamına müdahale edilmemesini istiyor.”diyoruz...
Gelen bakan Eskişehirlilere resmen Kayseri-Konya reklamı yapıyor!
***

Kısacası…
Bu şehirde yaşayanların çoğu, yaşadıkları şehrin bir Konya, bir Kayseri olmadığına sevinip “farklı şehir olma” gururunu yaşarken, gelip giden bakanlar Eskişehirlilere ısrarla “Konya-Kayseri” türküsü çağırıyor.

***
-“Eskişehirlilerin çoğunluğu bir Konya, bir Kayseri olmamakla gurur duyarken, bakanlar Eskişehir’in Konya ve Kayseri gibi olabileceğini söylüyor, salonda bulunan AK Partililer de bu sözleri alkışlıyor…
İşin ilginç tarafı…
Aynı AK partililer “Biz 20 yıldır belediyeleri niçin kazanamıyoruz?” sorusunun cevabını arıyor arıyor, bir türlü bulamıyor… 

ÇOK KÖTÜ BİR ZAMANLAMA OLMUŞ!

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu'nun katıldığı bir televizyon programına katılıyor.
Katıldığı programda “Hükümetimiz tarafından emekli maaşlarının kısa bir sürede minimum asgari ücret seviyesine getirileceğine eminim” diyor.
Açıklamasının üzerinden 10 saat bile geçmiyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası emeklilerle ilgili açıklama yapıyor.
Emeklilere zam yapılmayacağını söyleyen Erdoğan “Bize güvenmeyi ve inanmayı sürdürün. Destek ve dualarınızı bizden esirgemeyin” diyor.
Ne diyelim?
Hatipoğlu için çok kötü bir zamanlama olmuş!

BAKIN BU BÖYLE OLMAZ AMA!

Belediye Başkan Adayları seçime yönelik yaptırdıkları görsel çalışmaları ile şehir merkezini donatıyor.,
Afiş ve benzeri görsel çalışmaların yasal ve seçim kurulu tarafından gösterilen yerlere asılmasında herhangi bir sıkıntı yok.
Ancak...
Şehir merkezinde, özellikle elektrik direkleri, ağaçlar, çöp ve doğalgaz kutularına bazı belediye başkan adaylarının yapıştırıldığı afişler var.
Bu HİÇ doğru değil.
***
Zira sözünü ettiğimiz yerlere asılan bu afişler resmen görüntü ve çevre kirliliği yaratıyor.
Kaldı ki; bu afişler belediye başkanı olmaya namzet isimlere ait afişler.
Yarın seçimlerde belediye başkanı seçilmeleri halinde, bu tür olur olmaz yerlere yapıştırılan afişlere karşı mücadele vermesi, çevre ve görüntü kirliliğine karşı savaş açması gereken kişiler.
Daha seçilmeden görüntü kirliliğinin müsebbibi oluyorlar!
***
Şimdilik bu sağa sola afişleri yapıştırılan belediye başkanlarının kim olduğunu afişe etmiyoruz.
Umarız biran önce bu adaylar elektrik direkleri, ağaçlar ve benzeri yerlere yapıştırılan ve görüntü kirliliğine neden olan afişleri toplatır.
Aksi takdirde bu adayların kimler olduğunu, kendilerine ait direklere ve ağaçlara yapıştırdıkları üzerinde fotoğraflarının da bulunduğu afişlerle birlikte yayınlayacağımızı duyuruyoruz...

ÖZEL'İN İDDİALI İDDİASI...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel katıldığı bir televizyon programın da Eskişehir seçimleri ile ilgili ilginç bir iddiada bulunuyor.
Eskişehir'e 3 kere gittiğini söyleyen ve anket yaptırdıklarını ifade eden Özel, 9 puan farkla önde olduklarını ileri sürüyor.
9 puanlık fark yaklaşık 50 bin oy farkına denk geliyor.
O yüzden Özgür Özel'in Eskişehir seçimleri ile ilgili bu iddiası bize gerçekten iddialı geldi...