Eskişehir çevresinde yapılan araştırmalar, paleolitik dönemde (Eskitaş) bölgede yerleşmelerin bulunduğunu göstermektedir.

Bizans İmparatorluğu döneminde, ilçemizin yer aldığı Orta Sakarya Vadisi önemli bir yerleşim bölgesiydi. Yörenin Bizanslılar döneminden beri yerleşim yeri olduğunu gösteren tarihi kalıntılar, günümüze kadar ulaşmıştır, bunlar arasında kale kalıntıları, taş ambarlar, su yolları, mezarlar, küpler ve süs eşyaları yer almaktadır.

Hava durumu tahminleri yayınlandı! Hava durumu tahminleri yayınlandı!

Mihalgazi eski adı

Selçuklu döneminde, merkezi Eskişehir olan Sultanönü Sancağına bağlı olan yöredeki köylerin tamamı 1466 yılından itibaren kayıtlarda yer almaktadır. Bu tarihlerde Bozaniç, Sakarıılıca, Demirciler ve Alpagut gibi köyler, Karaoğlan (taycı) köyüyle birlikte İlçemizin eski adı olan Gümele'nin parçasıydı.

Osmanlı Devleti'nin temelleri atılırken, Ertuğrul Gazi'nin özellikle kış aylarında Sakarya Nehri boyunca askerlerini konaklattığı bilinmektedir. Yöre, Müslümanlığı seçen ve Osman Gazi ile birlikte birçok sefere katılan Harmankaya Tekfuru Köse Mihal'e ait olan topraklardan türetilen Mihalgazi adını almıştır.

1944 yılına kadar Söğüt'e bağlı bir bucak olan bu bölge, 1958 yılında Eskişehir İli'ne bağlanmıştır. 1967 yılında Belediye Teşkilatı kurulmuş, 20.05.1990 tarihinde çıkarılan bir kanunla resmi olarak İlçe statüsü kazanmış ve 14.08.1991 tarihinde fiilen İlçe teşkilatı göreve başlamıştır.

Editör: Sakarya Gazetesi