Memur ve emeklilerin maaşlarına doğrudan etki eden bu fark, yılda iki kez, ocak ve temmuz aylarında gerçekleşen maaş artışlarında dikkate alınıyor. Binlerce memur ve emekli, mart ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, ocak, şubat ve mart aylarını kapsayan 3 aylık enflasyon farkını beklemeye başladı. Bu verilerin belirlenmesiyle birlikte, milyonlarca çalışanın gündeminde önemli bir yer tuttu. Yılda iki kez enflasyon farkına göre maaşlarını güncelleyen memur ve emekliler, 2024 yılının üçüncü çeyrek enflasyon rakamlarının belirlenmesiyle, temmuz ayında alacakları zammı şimdiden hesaplamaya başladı. Şimdi, 3 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? İşte memur ve emekli maaşlarındaki zam oranlarına ilişkin detaylar.

Para001

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, mart ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,16 olarak açıklandı.Buna göre; SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53 ve mart ayı için 3,16 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu.Böylece mart ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam şimdiden yüzde 15,05 olarak belirlendi.

POS cihazları Maliye'nin radarında POS cihazları Maliye'nin radarında

Para002

Memur ve memur emeklileri ne kadar zam alacak?

Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar.Toplu sözleşme zammına göre memur ve memur emeklileri temmuz ayında yılın 2. zammını alacak. Mart sonu itibarıyla bu rakam yüzde 15'i aşmış durumda. Net rakam nisan, mayıs ve haziran aylarına ilişkin enflasyon verisiyle belli olacak.Memur ve memur emeklileri temmuz ayında yüzde 15 de toplu sözleşme zammı alacak.

Kaynak: Haber Merkezi