Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) ETF başvurusuyla ilgili ek süre isteme ihtimali, piyasada sert bir düşüşe neden oldu.

Gün içinde 45 bin doların üzerini test eden Bitcoin, yüzde 9'a varan bir gerileme yaşayarak 41 bin doların altına indi. Kripto varlık piyasası, ETF iyimserliği ile başladığı yılı bu dalgalanma ile sürdürmekte.

Köprü ve otoyol ücretlerine zam Köprü ve otoyol ücretlerine zam

SEC'in 10 Ocak tarihine kadar bir karar vermesi bekleniyordu, ancak kurumun ek süre talebinde bulunduğu iddiaları piyasayı etkiledi. Alpha Impact kurucusu Hayden Hughes'a göre, yaklaşan ETF onayı haberi beklenirken traderlar, "treni kaçırmama" endişesiyle alım yapmıştı. ABD'de faizlerin düşmesi beklentisi, risk iştahını artırarak kripto para birimlerini destekleyen bir diğer faktör oldu.

Copper Technologies Ltd. araştırma müdürü Fadi Aboualfa, Çarşamba günü gönderdiği e-postada, "Birçok soru işareti olan bir yıla girerken, piyasalar tüm varlık sınıflarındaki riski ölçmeye başladıkça kısa vadede muhtemelen artan bir dalgalanma göreceğiz. Ne olursa olsun, Aralık ayının başında piyasaların aynı şekilde düştüğünü, ancak daha sonra toparlandığını gördük" değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Sakarya Gazetesi