Kart sahipleri, parmak izi tanımlama kiti ile kartlarına parmak izlerini birkaç basit adımda tanımlayabiliyor. Alışveriş sırasında kartlarını POS cihazının temassız alanına yaklaştırıp parmaklarını kart üzerindeki sensöre yerleştirerek, parmak izinin doğrulanmasıyla ödemelerini şifre girmeden hızlıca tamamlayabiliyorlar.

Yenilikçi teknoloji

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı ve Garanti BBVA Ödeme Sistemleri (GÖSAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Çağrı Süzer, Türkiye’nin ödeme sistemleri alanında dünya çapında en ileri teknolojileri sunduğunu belirtti. Süzer, “Şifre yerine parmak iziyle ödeme dönemi başlıyor” diyerek, Türkiye’de ayda ortalama 146 milyon kart işleminin halen şifre girilerek gerçekleştiğini vurguladı. Süzer, Garanti BBVA olarak her zaman inovasyonu odağına aldıklarını ve müşterilerini yenilikçi teknolojilerle buluşturduklarını ifade etti.

Ot verimini artırmak için 80 ton gübre dağıtıldı Ot verimini artırmak için 80 ton gübre dağıtıldı

Parmak izi

Bonus Platinum Biyometrik Kart ile müşterilerin ödemelerini parmak izi okutarak şifresiz, hızlı ve güvenle gerçekleştirebileceğini belirten Süzer, “Müşterilerimizi PIN girme ya da hatırlama ve temassız limit belirleme zahmetinden kurtarıyor, işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Biyometrik bilgiler, kişisel güvenliğin en yüksek doğrulama yöntemi kabul edilirken, bu teknolojiyi Garanti BBVA kredi kartlarıyla müşterilerimize sunmaktan dolayı mutluyuz” dedi. Süzer, Garanti BBVA’nın inovasyon kültürü ile her zaman önde olmaya ve müşteriler ile sektör için yenilikçi çözümler üretmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi